Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Търсят се митнически шефове срещу 695 лв. заплата
Автор: Екип Varna24.bg 10:29 / 20.10.2009Коментари (0)781
Търсят се митнически шефове срещу 695 лева заплата. Това става ясно от обявата за нов конкурс, на който ще се избират началници на дирекциите в София, Русе, Бургас, Варна и Пловдив. Към основната сума ще се добавят пари за стаж, както и бонуси за добре свършена работа. Документи се подават до 30 октомври, обявиха от Агенция "Митници".

Конкурсът стартира по нови правила. Явно шефът на агенцията Ваньо Танов не е доволен от досегашните резултати от подбора, който тече от близо месец. Досега за петте дирекции кандидатстваха десетина души - най-често сегашният началник и неговият заместник. Едно от изискванията беше кандидатите да са само от редиците на митническата администрация. Сега условията се променят - нужен е стаж от 7 години, от които най-малко пет в митниците, или да са с държавни служители с придобит V старши ранг. Така освен старите кадри в Агенция "Митници" за шефските постове ще може да кандидатстват и началници от полицията или хора на по-високи постове от цялата държавна администрация. Например V старши ранг имат шефовете на дирекции в МВР, началниците на големите оперативни отдели, дори началниците на сектори. Така директорите по места могат да са колеги на началника си ген. Ваньо Танов, който е бивш шеф на ГДБОП.

Желаещите да застанат начело на регионалните дирекции трябва да имат висше образование със степен магистър. Те ще защитават концепция за стратегическо управление на тема "Ролята и мястото на регионалната митническа дирекция в системата за управление на митническата администрация". Нужни са управленски способности, да познават добре митническото законодателство, както и да имат базови компютърни умения (работа с офис пакет за Windows и Internet). Предимство ще имат хората с отлични комуникационни умения и могат да работят в екип, гласят условията на конкурса. Друго условие е да не са осъждани за умишлени престъпления. Еднолични търговци, неограничено отговорни съдружници във фирми, както и шефове на компании нямат право да се кандидатират. Кандидатите трябва да отговарят и на критериите за достъп до класифицирана информация.

Източник: в. "Стандарт"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: