Търсят се митнически шефове срещу 695 лв. заплата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:29 / 20.10.2009
783
Търсят се митнически шефове срещу 695 лева заплата. Това става ясно от обявата за нов конкурс, на който ще се избират началници на дирекциите в София, Русе, Бургас, Варна и Пловдив. Към основната сума ще се добавят пари за стаж, както и бонуси за добре свършена работа. Документи се подават до 30 октомври, обявиха от Агенция "Митници".

Конкурсът стартира по нови правила. Явно шефът на агенцията Ваньо Танов не е доволен от досегашните резултати от подбора, който тече от близо месец. Досега за петте дирекции кандидатстваха десетина души - най-често сегашният началник и неговият заместник. Едно от изискванията беше кандидатите да са само от редиците на митническата администрация. Сега условията се променят - нужен е стаж от 7 години, от които най-малко пет в митниците, или да са с държавни служители с придобит V старши ранг. Така освен старите кадри в Агенция "Митници" за шефските постове ще може да кандидатстват и началници от полицията или хора на по-високи постове от цялата държавна администрация. Например V старши ранг имат шефовете на дирекции в МВР, началниците на големите оперативни отдели, дори началниците на сектори. Така директорите по места могат да са колеги на началника си ген. Ваньо Танов, който е бивш шеф на ГДБОП.

Желаещите да застанат начело на регионалните дирекции трябва да имат висше образование със степен магистър. Те ще защитават концепция за стратегическо управление на тема "Ролята и мястото на регионалната митническа дирекция в системата за управление на митническата администрация". Нужни са управленски способности, да познават добре митническото законодателство, както и да имат базови компютърни умения (работа с офис пакет за Windows и Internet). Предимство ще имат хората с отлични комуникационни умения и могат да работят в екип, гласят условията на конкурса. Друго условие е да не са осъждани за умишлени престъпления. Еднолични търговци, неограничено отговорни съдружници във фирми, както и шефове на компании нямат право да се кандидатират. Кандидатите трябва да отговарят и на критериите за достъп до класифицирана информация.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Очаква в Община Варна да постъпят нови средства
Отличиха варненска директорка с наградата "Св. Иван Рилски"
Чудесна новина за варненци: Един от най-значимите културно-истори...
Кметът на Варна Благомир Коцев обяви супер новина във Фейсбук, св...
Колона коли блокира Крайбрежната алея! Каква е причината?
Поредната вандалщина във Варна. Ако ние не пазим, няма кой да ни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).