Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Търсят се още 7000 лв. за спасяването на 8-месечната Рая от Варна
Автор: Екип Varna24.bg 18:11 / 21.10.2009Коментари (0)753
Още 7000 лв. са необходими за животопасяващата операция на 8-месечната Рая Иванова от Варна, която е родена с рядко срещана аномалия - външен пикочен мехур. Това стана ясно на пресконференция в Пресцентър „Глас", на която бе обявено, че е сформиран инициативен комитет за събиране на средствата. Негов председател е Мария Димитрова, студент във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров". Надеждата е парите да бъдат събрани в рамките на 2 седмици, тъй като операцията на момиченцето е насрочена за 18 ноември т.г. в специализирана детска клиника в Ерланген, Германия.

Шансът на момиченцето да се излекува само с тази интервенция, която струва 13 000 евро, е близо 100%, обясни д-р Росен Русев, общопрактикуващ лекар, който наблюдава детето. Ако операцията не се състои на определената дата, положението ще се усложни до крайност, тъй като анатомично Рая ще се промени. Тогава ще се необходими не една, а серия от пластични интервенции, добави д-р Русев.

Освен външен пикочен мехур, детето има херния, отворен тазов пръстен, няма уретра, половите й органи външно не изглеждат нормално. В името на неговото спасяване зов за помощ отправят Обединените варненските студентски съвети, диджей Теди Джорджо и националното представителство на студентските съвети. От днес те ще поставят урни за събиране на средства във варненските вузове. Студентите ще бъдат призовани да отделят по левче за Рая. Отделно са изпратени писма за участие в кампанията до шефовете на водещите музикални клубове и дискотеки, големите вериги бензиностанции и строителните предприемачи.

Преди години загубихме малката Дарина въпреки че успяхме да съберем необходимите средства. Искаме сега пак да докажем, че сме суперобединени около новата благородна кауза, сподели Мария Димитрова.

Бащата на Рая Диян сподели с благодарност, че след първата пресконференция по сметките на детето са постъпили 800 евро. 5000 лв. помощ е гласувал и Общинският съвет във Варна. Така остават да се събират още около 3500 евро.

В България няма специалист, способен да извърши подобна операция. Единият е починал, вторият се е пенсионирал през май т.г. Семейството на Рая е изпратила молба за помощ до Министерството на здравеопазването, но отговор все още няма.

Банковата сметка на Рая е в

СЖ ЕкспресБанк

IBAN: BG60TTBB94001523522919 в евро.

SWIFT:TTBB BG22

Телефонът за връзка с бащата Диан Иванов е 0899 36 30 58.

Източник: в. "Черно море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: