Търсят шофьори за градския транспорт във Варна със заплати над 1500 лв.

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:26 / 02.04.2019
6277
Фирма "Градски транспорт" търси да назначи около десет нови водачи на автобуси по варненските маршрути, сподели за Varna24.bg инженер Злати Златев, изпълнителен директор на "Градски транспорт" във Варна.

Той коментира за медията ни, че проблема с кадрите стои от доста време пред фирмата. Според инж. Златев заплатите в "Градски транспорт" не са сред ниските в града, като основната е около 1000 лв., но към нея се начисляват дневни за храна, ваучери, добавки за прослужено време и за допълнителни часове. Така шофьорите си докарвали заплати от порядъка на 1300-1500 лв., а някой и повече.

"Всичко това е с много труд, разбира се, за сметка на почивката и спокойствието. Нормално е понякога шофьорите да са изнервени при това движение в града и напрежението, на което са подложени. Пътниците, разбира се нямат вина и заслужават да пътуват сигурно и спокойно", каза още инж. Златев.

Както вече съобщихме, фирма "Градски транспорт" води преговори за отпускането на средства за закупуването на 18 нови съчленени автобуса за Варна. Все още обаче не е сигурно дали нужните 10 млн.лв. ще бъдат отпуснати и кога точно ще се стигне до осигуряването на новите возила за варненци.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).