Търсят терен за нов кучешки приют

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:47 / 22.01.2013
1572
В момента се обсъждат различни общински терени, където би могъл да се изгради нов приют за безстопанствени кучета. Идеята е там да се вдигнат халета от открит тип, разкри Станислав Темелков, председател на комисията по обществен ред и сигурност. По думите му детайлите по проекта тепърва ще се уточняват. Целта е животните да се приберат от улицата, а при добро желание природозащитниците могат да бъдат много полезни, смята Темелков.

Той е поканил представители на неправителствения сектор да вземат участие на заседанието на ресорната комисия в четвъртък. Ще изслушаме техните предложения и съображения относно последните промени в наредбата за обществения ред. Надявам се обаче природозащитниците да поемат и ясни ангажименти с какво биха могли да помогнат за овладяване популацията на безстопанствените кучета във Варна. Те могат да се включат в процеса със средства за кастрация и ваксинация. Могат да осигуряват храна за животните, да подпомагат осиновяването им, допусна Станислав Темелков.

Забраната за хранене на безстопанствени кучета и котки на обществени места отприщи в края на миналата година недоволството на природозащитните организации. Спорният текст в Наредбата за обществения ред заплашва нарушителите с глоба от 50 до 500 лв. Според представители на неправителствения сектор обаче това обрича на мъчителна смърт всички бездомните животни, които съгласно действащата нормативна уредба, щом бъдат прибрани в кучкарника, трябва да се ваксинират, кастрират и пуснат обратно по местата, откъдето са взети.

Източник: в. "Черно море"

Виж коментарите (0)

Още по темата (20):
07.03.2014 Организираха работата на кучешкия приют в Каменар
27.01.2014 Кучета в приюта пред измръзване! Приютете животинка поне за дни
23.01.2014 Канят НПО-та на среща в Общината за бездомните кучета
17.01.2014 Приютът за кучета вече има временен управител и ветеринар
16.01.2014 Варненски доброволци с много въпроси към местната власт заради кучкарника
14.01.2014 Започва ремонт на кучкарника в Каменар
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).