Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Тържества в ОДК-Варна за 60-годишен юбилей
Автор: Екип Varna24.bg 14:48 / 07.05.2013Коментари (0)1918
©
Общински детски комплекс-Варна, приемник и последовател на делото на основателите на организираната работа с деца във Варна, кани обществеността и гостите на града да посетят тържествата по повод шестдесетгодишния юбилей на организираната извънучилищна дейност във Варна.
Тържествата започват на 7.05.2013 г.

От 17:30 ч. в Концертната зала на Младежки дом Варна ще бъде представена книгата-албум "Делото на основателите - в сигурни ръце", посветен на работата с деца за 60-годишния период. Книгата е историческо изследване на формите за работа с деца в различните направления - наука, изкуство, спорт. В документи и богат снимков материал представя дейностите от 1953 година до наши дни.

На 7 май от 19:30 часа в Държавна опера Варна е премиерата на мюзикъла "Джекил" на Варненска детско-юношеска опера. Мюзикълът се представя за първи път на българска сцена. Създаден е по известния роман на Робърт Луис Стивънсън "Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд" /1886 г./. Автор на ансамблите, аранжиментите и оркестрацията на мюзикъла е Ганчо Ганчев-главен художествен ръководител и диригент на ВДЮО. В копродукцията с ТМПЦ участват над 60 деца и младежи от Варненска детско-юношеска опера, артисти и музиканти от Държавна опера Варна и НУИ "Д. Христов".

На 8 май от 17:30 часа в зала "Европа" ще се състои премиерата на документалния пълнометражен филм за ОДК - Варна "Делото на основателите - в сигурни ръце". Филмът проследява в документи и интервюта основаването на формации, състави, кръжоци и спортни школи от 1953 година и развитието им през годините.

На 9 май 2013 г. от 17:30 часа в Концертна зала на Младежки дом Варна, Детско-юношески театър "Златното ключе" ще представи премиерата на моноспектакъла "Дамата с кученцето" по Антон Павлович Чехов. В главната роля ще видим Маргарита Георгиева.

Апогеят на тържествата, посветени на 60-годишнината от основаването на извънучилищната дейност във Варна, са на 10 май 2013 г.

От 17:00 часа във фоайето на Фестивален и конгресен център ще бъде открита експозиция с архивни материали и фотоси "Делото на основателите - в сигурни ръце". Някои от експонатите са предоставени от Отдел "Най-нова история" на Археологически музей Варна и от частни архиви. Изложбата може да бъде посетена във ФКЦ до 20 май.

От 18:00 часа в Зала1 на ФКЦ ще се състои церемонията по тържественото награждаване на бивши директори, допринесли за утвърждаване на извънучилищната работа с деца във Варна.

От 18:30 часа ще започне тържественият концерт - спектакъл "Делото на основателите - в сигурни ръце", в който ще участват школите по изкуствата в ОДК - Варна.

В края на месец май ще се проведе тържествения концерт посветен на 60-годишнината на Детски хор "Д. Христов". През юни своята годишнина ще празнува Детски вокален ансамбъл "Сребърни звънчета" , а до края на годината ще видим спектакъла на Варненска детско-юношеска опера, по случай техния 20 годишен юбилей.

За тържественото отбелязване на шестдесетгодишния юбилей на организираната извънучилищна дейност във Варна от 8 месеца заедно с екипа на Общинския детски комплекс работи Обществен комитет, в който участват бивши деятели, организатори и създатели на школи, клубове, кръжоци и формации за извънучилищна работа с деца. Председател на комитета е госпожа Пенка Живкова.

Екипът на Общински детски комплекс - Варна благодари на всички, които предоставиха материали от частните си архиви, на всички единомишленици и поддръжници и спомоществователи, които помогнаха за осъществяването на тези чествания.

Очакваме варненската общественост на тържествата, премиерите и спектаклите, които предстоят.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Великден 2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: