Тържествено награждават лауреатите от конкурса "Моята България"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:35 / 02.03.2017
1407
На 3 март от 14:00 ч. в зала "Европа" на Фестивален и конгресен център - Варна, ще се проведе тържественото награждаване на лауреатите от Регионалния конкурс "Моята България", 2017 г. Конкурсът е част от събитията, включени в общинската програма "Варна - Европейска младежка столица 2017 г.". Посветен е на националния празник на България - Трети март, и се провежда ежегодно под патронажа на кмета на гр. Варна.

Организатор и домакин на конкурса е ЦПРЛ - Общински детски комплекс, гр. Варна. Провежда се в два раздела "Художествено слово" и "Художествена фотография".

Целта е повишаване интереса на учениците към литературното творчество на българските поети и писатели и интерпретиране на техни произведения. Възприемане на литературата като ценност, като постижение на човешката мисъл и изпитване на потребност от общуване с нея. Изграждане на естетическо отношение към българската литература и нагласа за възприемане и осмисляне на нейната национална самобитност, художествен усет и вкус. Чрез художественото слово и фотографиите на децата да се разкрие красотата на България с нейната природа, бит и култура и да се възпита любов към всичко българско и родно.

В раздел "Художествена фотография" жури в състав: Надежда Павлова - Койчева - координатор на Месец на фотографията в България, куратор и галерист в галерия "Фотосинтез" - София, Гаро Кешишян и Росен Донев - фотографи, разгледа и оцени 132 творби на 61 участници от община Варна. Наградата на кмета ще бъде връчена на Желислав Николаев Николаев от школа по фотография "Позитив" при ЦПЛР - ОДК, гр. Варна. Специалната награда на Националния дворец на децата е за Деница Ивайлова Йорданова от школа по фотография "Позитив" при ЦПЛР - ОДК, гр. Варна. Наградените фотографии ще бъдат експонирани в изложба, която варненци могат да видят непосредствено преди общоградското тържество, посветено на националния празник на България - Трети март, във фоайето на Фестивалния и конгресен център. Изложбата може да бъде разгледана до 10 март.

В раздел "Художествено слово" жури с председател Свилен Стоянов - актьор, Светлана Ефендулова и Марияна Григорова - актриси, изслуша и оцени изпълненията на 111 индивидуални участници и 8 групови изпълнения от варненските училища и извънучилищни институции и организации.

Специалната награда на кмета на гр. Варна ще бъде връчена на Куклен театър "Палечко" при ЦПЛР - ОДК, гр. Варна с ръководители Маргарита Шишкова и Тихомир Трифонов.

Каним варненци и гостите на града да съпреживеят красотата на българското слово и да бъдат публика на младите таланти, участници в конкурса "Моята България", Варна 2017 г.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).