Тържество на сцена "Раковина" в Морската градина за Деня на детето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:38 / 27.05.2013
1600
Международният ден на детето ще бъде отбелязан във Варна на 1 юни от 11.00 часа с тържество, организирано от Общинския детски комплекс. Съорганизатори на празника са община Варна, театрална трупа "Трик -трак" и др.

Забавното детско шоу с участието на театрална трупа "Трик - Трак" ще се проведе на сцена "Раковина" в Морската градина. По време на празника ще оживеят приказни герои, а децата ще участват в развлекателни игри. За всички малчугани, дошли на тържеството, ще отворят врати детски ателиета за работа с природни материали. На празника ще присъстват децата от дом "Другарче" и от Дома за деца, лишени от родителска грижа "Княгиня Надежда".

По време на детското шоу ще бъдат наградени лауреатите от Националния конкурс за рисунка и компютърна рисунка на тема «Андерсенови приказки». Журито разгледа и оцени 408 рисунки, 80 компютърни рисунки на общо 488 участници от 40 населени места в цялата страна: Свиленград, Стара Загора, Павликени, Казанлък, Бургас, София, Габрово, Ловеч, Харманли, Русе, Аксаково, Благоевград, Кюстендил, Исперих, Хасково, Трявна, Тутракан, Силистра, Каварна, Сливен Чирпан, Враца, Търговище, Полски Тръмбеш, Дулово, Горна Оряховица, Ямбол, Велико Търново, Варна, с. Драганово ( Г.Оряховица); с. Крън (Казанлък), с. Добротица (Силистра), с.Голямо Ново (Търговище), с. Лудогорци (Разград), с. Писарево (Г.Оряховица), с. Места (Благоевград), с. Шумата (Севлиево) и с. Самуил (Разград).

Награда на Агенцията на българите по света ще получи Диан Добринов Петров, НЧ "Цвят - 1870", гр. Видин. Специалната награда на Националния дворец на децата е присъдена на Кристиян Стелиянов Стойчев, 7 кл., ОУ "Св. Климент Охридски", ДДУИ, с. Михалци. Наградата на кмета на Варна ще получи школата по рисуване при ОУ "Димитър Димов" гр. Ловеч с ръководител Костадинка Райкова.


Виж коментарите (0)

Още по темата (64):
01.06.2023 Роден секссимвол показа снимка от детството си
01.06.2023 Лили Иванова показа снимка от детските си години и поздрави малчуганите
01.06.2023 Артист каза кога и как се зараждат най-гениалните детски идеи
01.06.2023 Премиерът към първокласници: Отглеждането на цветя ще ви научи на търпение, грижа и внимание
01.06.2023 "1 юни от приказките": Цял ден изпълнен със забавления
31.05.2023 Пребогата програма с много изненади и събития за Деня на детето
Още новини от Новини от Варна:
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).