Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Тъстът гръмнал зет си: Убих го, за да не пострада някой друг
Автор: Екип Varna24.bg 15:26 / 26.08.2015Коментари (0)2368
© newsline.bg
Най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража" наложи Варненският окръжен съд по отношение на 57-годишният Румен Викторов Иванов, който в неделя привечер застреля 34-годишният си зет Николай в района на плажа Кабакум, предаде репортер на Varna24.bg

"Реших да го застрелям, за да не пострада някой друг", изтъква в мотивите си убиецът, който днес беше изключително лаконичен в съдебната зала и заяви, че за него няма значение дали мярката му ще е такава или друга.

Вероятно е имал предвид това, че макар и разделени младите често са имали конфликти, а дъщеря му Елена не веднъж е била обект на домашно насилие. 

При старта на съдебния процес двамата адвокати на подсъдимия поискаха делото да се гледа при закрити врата предвид високото служебно положение на клиента им. 

Съдия Соня Нейкова обаче беше категорична, че социалния статус няма касателство към процеса. 

Стана ясно, че синът на Румен, Борис, работи във външно министерство. По непотвърдена информация той е дипломат, консул в Турция. 

Адвокатите на Румен настояваха той да остане под домашен арест, тъй като нямало опасност да се укрие или извърши ново престъпление. Като гаранция за това те изтъкнаха факта, че довереникът им е с чисто криминално досие, изряден и съвестен гражданин с уважаван и успешен бизнес. 

Освен това, те подчертаха, че той се грижи за дъщеря си, която от една година не живеела със съпруга си, за двете си внучета на по една и три годинки и за болните си родители.

Семейството не е от Варна, били тук на почивка. До стрелбата във фаталния ден се стигнало след лют битов скандал. Освен горещите страсти вина за случилото се имал и алкохолът.

Дрегерите отчели 1,22 промила. Според адвокатите това било естествена употреба по време на отпуск в лятно време.

Защитата изтъкна като оневиняващ факта, че веднага след убийството Румен се е обадил на органите на реда и се е предал. Той е предоставил и оръжието, с което е застрелял зет си.

Както вече стана ясно мъжът е изстрелял пет куршума в тялото на жертвата. Драмата се е разиграла във вилата, където семейството било отседнало, а след първите изстрели младият мъж се е опитал да избяга и така е стигнал до улицата, където е издъхнал.

Като отчете фактът, че Румен е личност с утвърден авторитет - професионален и личен, добър социален статус, коректен търговец, добър баща и дядо, грижовен син, морален, коректен и успешен гражданин, съдия Нейкова все пак разпореди мярка за неотклонение "задържане под стража" . Мотивите и бяха, че именно завидното материално състояние на подсъдимия може да му е от полза при напускането на страната и установяването в друга държава, така че да не бъде открит от българското законодателство, за да поеме вината за стореното.
Според закона за умишлено убиство присъдата е между 15 и 20 години затвор.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Обработват тревните площи срещу кърлежи
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: