Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Творческа работилница по анимация за деца започна днес във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:16 / 08.09.2016Коментари (0)1733
©
Творческа работилница по анимация за деца в неравностойно положение и за подрастващи с изявени артистични заложби е най-новият проект на Фондация "Св. Св. Константин и Елена" и Галерия "Графит". Той ще бъде реализиран от 8 до 10 септември в рамките на вече започналия във Варна 12-ти Световен фестивал на анимационния филм, с финансовата подкрепа на дирекция "Образование и младежки дейности" в Община Варна. 

В работилницата участват 35 деца, младежи и девойки на възраст от 6 до 16 години - всички с талант в изобразителното изкуство и моделирането. Сред участниците са деца от Варна и София, а също момчета и момичета с афинитет към изобразителното изкуство от ЦНСТ към дом "Другарче" и ЦНСТ "Изгрев". 

Участниците се обучават от международен екип аниматори от Франция, Белгия и България, които през последното десетилетие са насочили усилията си да създават у подрастващите интерес и любов към анимационното изкуство. Децата са разпределени по възрастови групи и това дава възможност на преподавателите им да представят подходящи за съответната възраст теми, идеи, дискусии. Малките аниматори ще могат да съберат полезен опит в различни сфери от живота, изкуството и културата на чужди националности. 

Ще се запознаят с историята на анимационното изкуство, ще научат различни похвати при създаването на анимирани герои, сами ще измислят сценария, декорите, персонажите. Ще ги нарисуват, след което ще ги раздрижат със специална техника. Уъркшопът ще завърши със световната премиера на направения от децата филм. 

Тя ще бъде на 11 септември от 19 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна, по време на церемонията по награждаването на филмите - победители в тазгодишното издание на Световния фестивал на анимационния филм. 

Проектът "Творческа работилница по анимация" се реализира по програмата за интеграция на деца и ученици от различни етнически групи и в неравностойно социално положение на Община Варна и отговаря на една от основните цели на Фондацията - да развива творческите заложби, въображението и таланта на деца в неравностойно положение, да обогатява тяхното образование и възпитание чрез изкуството.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Поскъпване на хранителните продукти
Земетресения в България
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: