Творчески работилници провокират любопитството по време на FunCity+ "Euphoria"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:21 / 12.08.2022
1408
Днес стартира най-мащабният младежки фестивал на Варна. Освен богата музикално-артистична и спортна програма, за която ви информирахме, приятни изненади очакват варненци и гостите на града на творческите работилници, които ще забавляват посетителите на  FunCity+ "Euphoria“ в зоната около Слънчевия часовник на входа на Морската градина.

Студентският съвет и студенти по криминалистика към ВСУ "Черноризец Храбър“ ще снемат пръстови отпечатъци.

Сдружение "За теб“ ще предостави възможност за споделено изработване на висулки от мъниста, раковини и миди, прежда и дърво, които улавят вятъра и слънцето.

"С "Място ЗА ТЕБ" ще си спретнем една креативна работилница за изработване на морски красоти - бижута, декорации и всичко друго, което ти хрумне!

Другата ни работилница ще е свързана с бордови игри, но не да ги играем, а да ги правим! Дъските за игра, фигурките и правилата ще зависят от твоето въображение! И двете занаятия за подходящи и за деца и младежи с увреждания

Приятелите ни от Спортен клуб по футбол на маса Джа-Ра са ни осигурили джага, на която да демонстираш уменията си! Не е задължително да си про - имаме професионален инструктор, който да помогне! Масата е подходяща за деца и хора с инвалидни колички. 

Всички познаваме забавната игра за гъвкавост. Но не и в такива размери! Ще можеш да играеш с голяма група приятели - колкото повече, толкова по-забавно!

Тигър, пеперуда, принцеса, супергерой... с боички всичко е възможно! Ще бъдем отворени към всякакви креативни предложения! 

Приготвили сме богата селекция от бордови игри, на които да играеш с приятели и непознати - от традиционни (Домино, Черен петър, Не се сърди човече) до по-нови (Диксит, Каркасон, Зарчета с истории и други)! 

Разнообразни доброволчески проекти, младежки обмени и всякакви възможности за развитие! Подготвили сме полезни инфо материали, ще имаме и консултанти, които да отговорят на всичките ти въпроси! 

На място ще те очаква тайно предизвикателство... но сега няма да ти кажем нищо за него. Ела и разбери!

Дори и това не е всичко! Приятелите ни от SOS-Семейства в риск ще ни приготвят готина рамка за снимки, с която да се щракнеш и да запазиш момента. 

За разхлаждане ще предоставим водни балони... как ще ги ползваш зависи от теб!

Каквито и да са интересите ти - предвидено е нещо за теб!“, съобщават от сдружение "За теб“. 

Сред участниците ще видим Социално предприятие "Няма невъзможни неща“ и Младежко пространство "ХамелеON“, което ще увлече публиката в игра "Предприемачество за младежи“, еко-игри, рисуване на манга герои и др. , като в същото време късметлии ще спечелят награди, предоставени от "ХамелеON“.

Училище по роботика "Робопартанс“ ще предостави възможност на посетителите на фестивала FunCity+ да участват в "Роботилница“ по създаване и програмиране на ЛЕГО роботи.

Младежкото информационно издание Youth Street Varna ще привлече младежи, желаещи да бъдат сътрудници на медията, като желаещите ще имат възможност да преминат дистанционен курс на обучение, а един от всички, заявили желание да се включат, ще спечели награда-изненада в томбола, разиграна по време на фестивала.

Водещият мотив на фестивала и тази година ще бъде "Аз за Варна!“ и "Заедно за Варна“.

Организатор на FunCity+ + "Euphoria“ е Община Варна, Дирекция "Образование и младежки дейности". 

Повече информация ще откриете на страницата на фестивала: NEWS&FUNcity / https://www.facebook.com/newsfuncity

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).