Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Убиецът на Мартин от Девня остава зад решетките
Автор: Екип Varna24.bg 13:49 / 08.12.2015Коментари (0)1389
© Varna24.bg
Варненският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража" спрямо Виктор Панайотов, привлечен като обвиняем за убийството на 23-годишния Мартин Тодоров от Девня. 

Съдът остави без уважение молбата на Панайотов за изменение в по-лека на мярката за неотклонение и потвърди определението на Варненския окръжен съд от миналата седмица, с което 32-годишният мъж бе задържан в ареста.

За да потвърди първоначалния арест, Варненският апелативен съд се съобрази със събраните в хода на разследването доказателства. Множество гласни свидетелства, материали и експертиза обосновават предположението, че Виктор Панайотов е съпричастен към бруталното убийство. 

Припомняме, че тялото на Мартин беше открито на 28 ноември тази година в двора на детска градина "Здравец" на девненския квартал "Повеляново“ с множество прободни рани, една от които се оказала смъртоносна. Съдът намери, че са налични множество гласни и писмени доказателства (преки и косвени), които свидетелстват за това, че Виктор е бил в пряк контакт с жертвата и е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем.

И този съд намира, че ако е с по-лека мярка за неотклонение обвиняемият може да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление. Ето и основанията за този извод - независимо от това, че Панайотов, заедно с другите трима мъже, участвали в сблъсъка край дискотеката сами се явили в РУП, за да дадат показания, обвинението разполага с данни, че обвиняемият се опитал да въздейства на свидетели и има опасност отново да го направи и с това да попречи за разкриване на обективната истина. Нещо повече - Панайотов е осъждан преди 15 години за грабежи, при които заплашвал жертвите си отново с нож. Това обстоятелство съдът цени като лоши характеристични данни. 

След ареста на Панайотов, заради травма в ръката, в резултат на сбиването край дискотеката в Повеляново се е наложила операция на палеца на едната му ръка. Както прокуратурата, така и съдът считат, че за здравето на обвиняемия са положени достатъчно грижи, осигурено му е и медикаментозно лечение, а според лекарите състоянието му позволява да пребивава в ареста.

Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди постоянния арест на Виктор Панайотов, привлечен като обвиняем за убийството на 23- годишния Мартин Тодоров от Девня не подлежи на обжалване.



Още по темата: общо новини по темата: 30
17.02.2020 »
06.04.2019 »
19.07.2018 »
17.04.2018 »
23.03.2018 »
19.02.2018 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: