Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Убийците на таксиджията от Варна се молят на съда за по-малки присъди
Автор: Екип Varna24.bg 14:18 / 20.09.2018Коментари (0)4718
© Varna24.bg
Протест и жалби срещу първоинстанционната присъдата за грабежа и убийството на таксиметров шофьор през пролетта на 2017 година разгледа днес състав на Варненския апелативен съд.

Пресслужбата на Апелативен съд припомня, че през месец март тази година, при условията на съкратено съдебно следствие, признаване на вината и на фактите, посочени в обвинителния акт, и след редуциране на присъденото наказание, Окъжен съд – Варна присъди 12 години затвор на Ренета К. и 13 години и 4 месеца "лишаване от свобода“ на Космас К.. Те бяха признати за виновни в това, че на 9 срещу 10 април 2017 г. в съучастие извършили грабеж, придружен с убийството на таксиметровия шофьор В.А. Грабежът е бил предварително планиран от живеещите на семейни начала Ренета и Космас, а целта му е била да си набавят средства за живот. Единственият доход на двойката била социалната пенсия на младежа. Спрели такси, избрали маршрут извън града и дори планирали кой къде да седне в автомобила. На разклона за село Каменар, Космас спрял таксито с молба да отиде до тоалетна. Ренета изпуснала нарочно портмонето си в краката на таксиметровия шофьор и го помолила да й го подаде, под предлог че е бременна. Шофьорът отказал. С предварително подготвен кухненски нож младата жена нанесла удар в ръката на водача. Той се опитал да го отнеме, но през отворения прозорец на таксито Космас нанесъл удар с друг нож в гърба му. Двамата ударяли с ножовете до момента, в който жертвата спрял да дава признаци на живот. Експертите установили по-късно над 61 порезни и прободно-порезни наранявания по цялото тяло на шофьора. Подсъдимите, които преди деянието "взели за кураж“ амфетамини успели да задигнат едва 20 лева и мобилния телефон на жертвата, а според съдебната експертиза стойността на ограбеното възлиза на 55 лева.

Първата съдебна инстанция е уважила частично гражданските искове на тримата наследници на жертвата в размер общо на 340 000 лева. Двамата подсъдими бяха осъдени да заплатят направените по делото разноски както и държавните такси върху размера на уважените граждански искове.

Прокуратурата намира, че втората съдебна инстанция трябва да преразгледа наказанието на Ренета и да увеличи размера на присъдата.

Двамата подсъдими молят съда да намали както размера на наложеното им наказание, така и на този на присъдените граждански искове.

Варненският апелативен съд ще се произнесе в установения от закона 2 месечен срок.



Още по темата: общо новини по темата: 24
12.03.2018 »
12.03.2018 »
13.02.2018 »
13.02.2018 »
13.02.2018 »
13.02.2018 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: