Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Участници във фестивала "Золотой Витязь“ се срещнаха с Иван Портних
Автор: Екип Varna24.bg 11:24 / 24.09.2015Коментари (0)798
©
Участници във фестивала "Золотой Витязь", който се провежда за втори път в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" и за шести в света, се срещнаха с Иван Портних. Фестивалът е организиран от Международния форум на славянските изкуства "Золотой Витязь“ и Фондация "Устойчиво развитие за България“.

Групата творци бяха водени от генералния консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук. Известният руски актьор и режисьор Николай Бурляев, който е и президент на Славянския форум на изкуствата "Золотой Витязь“, представи участниците - група на ансамбъл "Лидер" на МЧС, артисти от Иркутския театър и др. Артистите огласиха зала "Варна“ на Общината с прекрасните си изпълнения.

Иван Портних приветства участниците в "Золотой Витязь" и сподели, че с двете си издания във Варна, фестивалът вече се е вписал в културния календар на града и има своите верни почитатели. Той изрази увереност, че добрите културни взаимоотношения ще продължат и занапред. Николай Бурляев припомни, че "Золотой Витязь" е започнал с литературен форум, организиран през пролетта в СОК "Камчия", а сега вече фестивалът съчетава всички видове изкуства. Той изрази увереност, че културният форум, в който вземат участие и много представители на българската интелигенция, ще продължи да се развива. По време на срещата ръководителят на Иркутския театър представи желанието на родния си град за по-активни отношения и контакти с Варна.

По-късно участници в "Золотой Витязь" изнесоха грандиозен концерт в зала "Пленарна" на общината. Гости бяха Генералният консул на Руската федерация Сергей Лукянчук, Иван Портних, представители на много обществени организации във Варна и областта. След едночасовия концерт се състоя и прожекция на филма на режисьора Маргарит Николов "Стихове“, по сценарий на Павел Вежинов.

Ден по-рано артистите от Иркутския театър на народната драма и представителната група "Лидер“ на МЧС изнесоха представление в първото българско народно читалище "Добри Войников“ в Шумен. Те бяха посрещнати лично от кмета на града Красимир Костов, от представители на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски“, който е инициатор на срещата. Гостите разгледаха паметника "Създатели на българската държава“ и посетиха храм "Св. Възнесение“.

Днес в 15,30 ч. в зала "Европа“ на ФКЦ - Варна, е прожекцията на филма "Дъждовен ден“ на режисьора Андрей Чертов. Филмът е носител на приза "Золотой Витязь“.

Община Варна и Фестивалният и конгресен център в града са партньори на събитието.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: