Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Учат деца да планират семейния бюджет
Автор: Екип Varna24.bg 10:37 / 17.11.2015Коментари (0)575
© Черно море
Ученици от СОУ "Неофит Бозвели" се обучават как да управляват семейния бюджет и как да разполагат най-добре с паричките, които имат. Третокласниците вече втора година учат като свободноизбираем предмет предприемачество и осъзнават отрано, че всяко нещо има цена и не трябва да искат от мама и татко да им купят всичко. На открит урок те представиха всичко, което са научили през изминалата година. Темата на урока беше "Нашето семейство - нужди и желания". Инициативата е в рамките на Седмицата на предприемачеството на Джуниър Ачийвмънт България.

Обучението се води от класния ръководител на децата Флора Великова, която е завършила квалификация по тази тема в Шуменския университет преди няколко години и сега прилага наученото на практика. "Децата посрещат часовете по предприемачество с голям интерес. Родителите също одобряват инициативата. Засега само класът на Флора Великова има подобен предмет в учебната си програма, но от следващата година ще разширим обсега.

Знаете, че с новия закон за образованието предметът "Предприемачество" трябва да се въведе задължително в часовете още от първи клас. Няма нищо страшно, може би доста претенциозно звучи името предприемачество, никой няма да обучава децата да стават мениджъри, напротив. В програмата ще залегнат основно знания, свързани с елементарната икономическа грамотност, която е необходима на всеки един от нас - за това как да си подредиш своите приоритети в рамките на парите, с които разполагаш, дали е необходимо да теглиш кредит и кога да го направиш, в каква степен можеш да си позволиш да задлъжнееш и т.н. Това са практически знания. Не става въпрос да се изучават теории в областта на мениджмънта и предприемачеството", поясни за Медийна група "Черно море" директорът на СОУ "Неофит Бозвели" Даниела Игнатова.

По време на часовете по предприемачество децата решават различни казуси, разсъждават по картинки, оцветяват и учат нови понятия. Открития урок на третокласниците посетиха и учители от началния курс, които да вземат идеи, които да приложат и в своите занятия.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Евроизбори 2024
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Изграждане на Национална детска болница в София
Почина актьорът Матю Пери
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: