Учат първолаци на музикален език

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:43 / 10.03.2009
1259
Да навлязат в тайните на музикалния език ще имат възможност ученици от Варна. Инициативата е на варненското Оперно-филхармонично дружество, което ще организира цикъл от образователни концерти. Целта е да запознаем децата със света на музиката, както и да подпомогнем преподавателите в тяхната работа, казаха от операта.

Интересът на учениците от I до IV клас ще бъде събуден с лекция за класическите музикални инструменти и тяхното приложение в различните оркестри. Тя ще бъде представена с помощта на мултимедия и съпътствана от демонстрации на живо от инструменталистите в оркестъра. Малчуганите ще могат да се насладят и на две симфонични музикални приказки по музика на Петър Ступел - "Магарешки работи" по текст Марко Ганчев и "Трите патета" по текст на Стефан Цанев. Произведенията ще бъдат представени от Оперно-симфоничния оркестър под диригентството на маестро Станислав Ушев. Въздействието от живото оркестрово изпълнение ще бъде подсилено от младите актьори от Кукления театър Евгения Василева и Боян Стоянов, които ще бъдат едновременно актьори и певци.

За учениците от средния курс са планирани изпълнения на едни от най-популярните творби на виенските класици Моцарт, Хайдн и Бетовен. Целта е те да научат повече за музикалните форми и структурата на музикалното произведение. Цикълът от образователни концерти ще се проведе до края на този месец.

Източник: в. "Позвънете новини"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).