Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ученическите ваканции – кратки, но по-често
Автор: Екип Varna24.bg 15:03 / 19.04.2011Коментари (10)3488
© Varna24.bg
Ученическите ваканции да са по-кратки като време, но повече на брой. Такова мнение са изразили повечето ученици, участващи в дискусиите около предстоящите промени в Закона за средното образование. Това разкри във Варна министърът на образованието Сергей Игнатов.

Вече се очертава обединение около позицията, че около 1-ви ноември трябва да има кратка почивка за децата. Веднага обаче възниква въпросът как тези дни ще бъдат компенсирани, коментира Игнатов.

За началото на учебната година предложенията са тя да започва от 1-ви или от 7-ми септември. По думите на министъра все още няма единно мнение по този въпрос. Обсъжданията продължават с участието в работните групи както на ученици, така и на родители.

Във Варна министърът на образованието Сергей Игнатов участва в Национална кръгла маса на тема "Българското образование - инвестиция в развитието на човешките ресурси". На форума се представят и обсъждат основните и иновативните моменти в проекта на нов закон за предучилищното и училищното образование.

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Май пак сложиха каруцата пред коня ...Като искат да направят поредните реформи в образованието, ами да започнат с материята от учебниците,квалификацията на преподавателския състав, след това с учебните планове и програми, а когато е ясно какъв е материала и кога и по колко ще се преподава, схемата с време за обучение и почивка т.е. ваканция ще се получи така да се каже "от самосебеси" . Наличието на ваканциите е безпорно от голямо значение, а правилното им разпределение през учебната година би повишила качественото възприемане и затвърждаване на учебния материал, но за съжаление това трябва да е една от финалните стъпки, а не от първите. Преди да се определят ваканциите, трябва да се определи работата, която трябва да се свърши за определен период с някаква що годе постоянна натовареност, т.е. количеството учебен материал, който да се усвои през учебната година но правилно разпределен във времето. (Който е изготвял учебни планове знае колко е важно да има ясно определени интервали за преподаване, усвояване, затвърждаване на материала)
+1
 
 
В цивилизованите страни било така. Да, но и децата и родителите са по-цивилизовани! И образователната система с всичките й компоненти също!
+2
 
 
Аз бих "нашепнал" на ученолюбивото ни подрастващо поколение да предложи следната схема за кратки, но повече на брой ваканции: петдневни ваканции всяка седмица (от понеделник до петък) с двудневно прекъсване (в събота и неделя), но със запазване на почивните дни през уЙкенда (събота и неделя)...
-3
 
 
аз съм съгласна и с @Georgi Enchev ... абее чести ваканции и олекотена програмка иии ще е супер :D ... всъщност не размислих ... наистина ще е по - добре от олекотена програма .. защото като ни пуснат ваканция и след ваканцията ни е едно такова странно ... :D А и е вредно за човешкия организъм ... (нали разбирате за биологичния часовник ;) )
0
 
 
в всички цивилизовани държави е така.....
+3
 
 
Още по вече да им размътят главите!!!
+7
 
 
Трябва ви повече акъл и родителски контрол.
-3
 
 
пълна глупост, не ти трябват повече ваканции, трябва ни по-олекотен режин на преподаване!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: