Ученичка от Варна с първи роман, но има нужда и от нашата помощ!

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
11:32 / 14.05.2019
3119
Бивши и настоящи ученици от
НГХНИ "Константин Преславски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Тя е само на 16 години и е готова с първия си роман. Тя е Катерина Добрева, ученичка 10 клас във варненската Хуманитарна гимназия.

Катерина участва в литературен конкурс на български издател “Буквите“. Вече е класирана на втори етап, но във времената на съвременните социални мрежи е много важно, авторът не само да умее да пише добре, а да представи произведението си пред публика. Ето защо, за да бъде издаден романът, са и необходими 1000 гласа – нашите гласове. Линкът, от който се гласува е  

http://love.bgizdatel.bg/project.php?id=25

Ето и откъс от романа "Моята надежда, Надежда...":

"За германците и българите три часа и половина са просто двеста и десет минути, но за нея, Надежда, са едно ново начало. Когато навън вали, а пред нея има две отворени врати, но едната се затваря с гръм и трясък – тръгва към другата.

Три часа и тридесет минути са нужни, за да се върнеш от мрачен Мюнхен в слънчева Варна. Нищо тук не ѝ липсваше, нищо не бе запомнила, но... ново училище, нови приятели, нови преживявания... и се оказва, че всичко е тук. Щастието, приятелите и любовта, най-вече любовта, от която всички имаме нужда, за която сме създадени, за която изгаряме... Всичко е тук, в България.

Миналото е времето, в което всичко е застинало, настоящето времето, в което живеем, а бъдещето, което постоянно се променя. Сблъсъци на трудни характери, усмивки и много чувства.

Има възможност живота да е перфектен, но тогава... парче по парче се руши и са нужни секунди, за да се бъде скъсан един самолетен билет за Германия.

И все пак .... Надеждата умира последна."

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).