Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ученици от НГХНИ бяха на посещение в гимназия в Пухов
Автор: Екип Varna24.bg 13:39 / 09.04.2016Коментари (0)1002
©
Бивши и настоящи ученици от
НГХНИ "Константин Преславски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В периода от 2 до 9 април трима ученици от Х клас и един учител от Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски" - Варна бяха на посещение в гимназия в Пухов /Словакия/.

Визитата е във връзка с международен проект "Мултидисциплинарен подход към солидарността", ACES. В нея ще вземат участие и ученици от училището-партньор от Будапеща /Унгария/. Екипите ще представят забележителностите и интересни факти за страните си; ще презентират дейности, свързани със солидарността в тях и в училищата, в които се обучават. 

По време на работната среща учениците са показали своята съпричастност в действие -посетили са център за бездомни хора, направили са малки жестове към хора от града-домакин, участвали са в проектирането на 3D модел на виждането им за солидарност. Не на последно място са се запознали със забележителностите на Словакия.

В проекта учениците проучват солидарността във времето и начините на изразяването и; ще се търсят примери от обществения живот, литературата и медиите; ще се запознават със символите на солидарността.

Екипите ще създават свои символи на солидарността. Учениците ще се учат на солидарност и в реалния живот чрез сътрудничество с институции за хора с увреждания или нуждаещи се. 

Крайният продукт е 3D инсталация, която ще изразява общата загриженост и съпричастност. Тя ще бъде проектирана и изработена по време на срещите в Унгария и Словакия, където учениците от училищата-партньори ще работят в екип. Период на проекта: септември 2015 г . - май 2016 г.

ACES /Aкадемия на училищата в централна Европа/ е една от най-големите училищни мрежи в Централна и Югоизточна Европа, насочена към насърчаване на диалога и трансгранично сътрудничество на младите хора и училищата.

ACES e създадена през 2006 г. от фондация ERSTE (Виена, Австрия) и се координира от Interkulturelles Zentrum (Междукултурен център Виена, Австрия), в сътрудничество с Nadácia Slovenskej sporitelne (Фондация на словашките банки Братислава, Словакия). 

Инициативата е подкрепена от министерствата на образованието на всички участващи страни, а също така е свързано със стратегията на ЕС за региона на река Дунав (EUSDR). Приоритетната област е "Хора и умения".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: