Ученици от ОУ "Йордан Йовков" посетиха Районния съд във Варна

Автор: Димитър Щерев
Коментари (0)
17:16 / 29.03.2024
1304
Шестокласници ОУ "Йордан Йовков“ оживиха с присъствието си съдебната палата на площад "Тракия“ във Варна при посещението си в рамките на провежданата образователна програма "Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Още на входа децата се запознаха с правилата за достъп и пропускателния режим в сградата и с внимание следваха указанията на служителите от "Съдебна охрана" при преминаване през метал-детектора и задължителната проверка. От тях те разбраха с какви предмети и в какво облекло не е позволено да се влиза в съдебната сграда и какви изисквания по сигурността трябва да се е спазват.

По-късно в съдебна зала учениците се запознаха с определените места за всеки от участниците в съдебните процеси и в свободен разговор с наказателния съдия Радостина Методиева и гражданския съдия Даниела Павлова получиха отговор на много от въпросите си. Най-голям интерес шестокласниците проявиха към темите за опасностите в интернет пространството, кибертормоза, последиците от отправяне на обиди и заплахи, различните форми на агресия и насилие, причиняването на телесни повреди, рисковете от наркотиците, увреждането или унищожаването на чуждо имущество, накърняването на нечии права и защитата на права пред съда.

Шестокласниците получиха брошури с полезна информация за правораздаването и дейността на съдилищата, а на финала на срещата с районните магистрати си направиха обща снимка в съдебната зала.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Очаква в Община Варна да постъпят нови средства
Отличиха варненска директорка с наградата "Св. Иван Рилски"
Чудесна новина за варненци: Един от най-значимите културно-истори...
Кметът на Варна Благомир Коцев обяви супер новина във Фейсбук, св...
Колона коли блокира Крайбрежната алея! Каква е причината?
Поредната вандалщина във Варна. Ако ние не пазим, няма кой да ни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).