Ученици от Варна се включват в Световната седмица на парите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:05 / 26.03.2017
1973
Бивши и настоящи ученици от
ВТГ "Г. С. Раковски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ученици от Варненската търговска гимназия "Г. С. Раковски", участващи в инициативите на "Джуниър Ачийвмънт - България", ще се включат в Световната седмица на парите, като на 28 март от 15 часа в гимназията ще гостува представител на финансова институция, който ще запознае учениците с интересна и полезна финансова информация.

Световната седмица на парите (Global Money Week - GMW) се организира от Child & Youth Finance International - международна неправителствена организация, базирана в Холандия, в партньорство с Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Целта й е чрез забавни и интерактивни дейности децата и младежите да научат повече за парите, спестяването, създаването на умения за работа и предприемачество. 

Вече шеста година в инициативата се включват училища, университети, органи на централната и местната власт, финансови институции, банки и компании, за да помогнат на младите хора да повишат финансовата си култура. Тази година Световната седмица на парите ще се проведе от 27 март до 2 април. Темата на инициативата е: "Учи. Спестявай. Печели."

Учи: Образованието на децата и младежите за техните социални и икономически права и отговорности е ключово за създаването на поколение от знаещи и можещи хора, които могат да вземат разумни решения за своето бъдеще.

Спестявай: Важно е децата и младежите да започнат да създават навици за разумно спестяване от най-ранна възраст, за да изградят ключови умения за управление на финансите през целия си живот.

Печели: Изграждането на практически житейски умения и обучението по предприемачество помага на децата и младежите в избора и подготовката за бъдещата им кариера и намирането на работа или създаването на собствен бизнес.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).