Ученици от Варненската гимназия по туризъм събраха 1900лв за абитуриенти в неравностойно положение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:57 / 06.04.2014
667
1900 лв. събраха с благотворителен кулинарен базар ученици от Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров". С парите ще се помогне на абитуриенти от училището с по-малки финансови възможности, обясниха за вестник "Черно море" от гимназията. Събраните средства ще си поделят 11 дванайсетокласници, които са сираци и са в неравностойно социално положение. Всеки от тях сам ще избере как да изхарчи парите, така че да са му в помощ за абитуриентския бал.

В продължение на 4 дни през февруари в гимназията бе нареден щанд с кулинарни шедьоври, всички дело на ученици. Те бяха сътворили най-различни ястия, мезета и десерти. Освен родителите на възпитаници на гимназията от гозбите са си купили и много от хората, които живеят в района. Всичко се е търгувало най-много за левче. А сред най-търсените кулинарни произведения беше баварският крем, казаха още от училището.

Инициативата се организира вече няколко поредни години. В началото се провеждаше като търг с наддаване, а след това като благотворителен щанд.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).