Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ученици от малцинствата от "Аспарухово" ще участват в образователен проект
Автор: Екип Varna24.bg 09:34 / 21.06.2016Коментари (0)946
©
Над 200 ученици от етнически малцинства, които се обучават в НУ "Васил Левски" и ОУ "Христо Ботев", кв. "Аспарухово" и 150 родители ще бъдат включени в дейностите по Проект "Комплексен модел за образователна и социална интеграция на ученици и младежи от етнически малцинства", по процедура "Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и/или търсещи или получили международна закрила" по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съобщиха от дирекция "Европейски и национални оперативни програми".

Водеща организация по проекта е Фондация "Растеж", в партньорство с Район "Аспарухово". Другите партньори по проекта са НУ "Васил Левски", ОУ "Христо Ботев" и Читалище "Просвета 1927". Самите дейности са разнообразни, като една от най-важните е повишаване мотивацията на децата да посещават училище, така че то да се превърне в интересно и любопитно място. Залага се на методи за търсене и развиване на индивидуалните заложби и таланти в децата, което е начин те да се преживеят, като ценни, успешни и значими, което би засилило тяхното желанието за принадлежност към училищната общност.

В НУ "Васил Левски" и ОУ "Христо Ботев" ще бъдат създадени и оборудвани клубове и ателиета за различни дейности - Клуб "Аз и технологиите" и Клуб "Млад предприемач" за формиране на финансова грамотност; Клуб "Приказен свят", Арт ателие, Музикална група. Ще бъдат закупени и музикални инструменти, за създаването на музикален клуб "Етноритми", който ще функционира в местното читалище "Просвета", като в него ще се провеждат групови музикални занимания за деца с цел интегриране на общо етнически музикални ценности.

С цел повишаване образователните постижения на учениците билингви, ще бъдат оборудвани два компютърни езикови кабинета, които ще позволят обучението по български език да се извърши чрез иновативни интерактивни методи. Чрез езиковото обучение учениците ще развият и дигитални умения и компетентности, необходими за успешна социална адаптация.

За подпомагане на учениците в овладяването на математиката, ще бъде въведен иновативен метод за преподаване - Jump Math, който е много различен от рутинното учене. Предвижда се индивидуална работа с родителите и семействата на ромските деца, като целта е родителите също да открият смисъла и добрите страни на образованието. В дейностите са включени и психолози, които ще оказват психологическа подкрепа под формата на индивидуална консултативна дейност на ученици и родители, ще се провеждат групови тренинги с децата, насочени към развитие на личностни и социални умения.

Подробна информация за проекта и останалите дейности, ще бъде представена по време на информационните дни, които ще се състоят в залата на Район "Аспарухово", след стартирането на проекта, което се очаква да стане през месец август. Продължителността е 27 месеца.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
България в еврозоната
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: