Ученици от седем варненски училища участваха в инициативата "Безопасен интернет“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:52 / 01.06.2016
745
Интерактивните безплатни лекции за опасностите в интернет, мобилните приложения и употребата на смартфони предизвикаха голям интерес в младежите, на възраст между 11 и 15 години. Ученици от седемте варненски училища - СОУ Димчо Дебелянов; ОУ "Йордан Йовков"; СОУПЧЕ "Ал. Пушкин"; НГХНИ "Константин Преславски"; ОУ "П.Р Славейков"; ПГИ "Д-р Иван Богоров и ОУ "Свети Иван Рилски"- се включиха в инициативата "Безопасен интернет 2016". Тя се провежда за втора поредна година от Beehive - Сдружение "Споделено работно място"-Варна. Целта на кампанията е понижаването на риска от злоупотреба с личните данни, трафик на хора, интернет тормоз, намаляване на риска от следене и ограничаване на личната информация, която се споделя онлайн.

За постигане на заложените цели, тази година, Beehive приложи подхода "деца обучават деца". Учениците бяха включени в две интерактивни лекции, проведени от софтуерния инженер Мурад Касим. След обучението, всеки от присъстващите има възможността да предаде придобитите знания на своите съученици.

Инициативата се провежда с подкрепата на Дирекция "Превенции" -Община Варна.

На официалната страница на "Безопасен интернет 2016" - www.safeinternet.eu, са публикувани информационни материали и списък с разнообразни софтуери за родителски контрол. Приложени са и видео лекции с инструкции за инсталиране и използване на безплатните програми. Чрез тях родителите могат лесно да определят времето, в което децата им използват компютъра или да ограничат достъпа им до сайтове с неподходящо съдържание.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).