Ученици от шест държави ще посетят Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:01 / 14.01.2010
1121
Ученици от шест държави ще посетят Варна във връзка с международен проект. Това заяви Николинка Иванова зам.-директор на ОУ „Ангел Кънчев". Тя добави, че учениците от основното училище са се включи в проекта пред пет години, като целта е обмен на знания между децата. Самата програма се казва „Коменски" и включва ученици от Испания, Италия, Румъния, Словакия, Словения и България. Иванова коментира, че тази година домакинството се пада на България, като част от програмата на учениците включва изработване на мартеници.

„Спряхме се на тази инициатива, тъй като мартениците са изцяло български", коментира още заместник директора на училището. Тя добави, че освен мартениците децата ще бъдат ангажирани и с още много мероприятия, сред които и разходки и посещения на културни институции във Варна и региона. Иванова подчерта, че децата ще бъдат на посещение в морския град от 25 февруари до 1-ви март, като освен това ще се разходят и из Балчик. Според нея тази програма е изключително полезна за децата, защото освен контакта с връстниците си от чужбина, то те упражняват и английския език. Николинка Иванова добави, че варненските ученици вече са посещавали другите държави във връзка с проекта, като след България домакин ще бъде и Словения.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).