Ученици се докоснаха до фотопаметта на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:25 / 24.03.2019
2081
Възпитаници на школа "Позитив“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна имаха вълнуваща среща с фотопаметта на Варна. Това стана при посещението им в Музея на старата фотография, където се съхраняват истински реликви. Гид на младежите и девойките бе хаджи Ламбрин Сотиров, който е създал вълнуваща колекция, в която се пазят над 5000 стари снимки от Варна, както и уникални вещи, свързани с професията на фотографите.

Сотиров им показа интересни копия на снимки, които са правени от царския фотограф Карло Албрехт и обясни, че оригиналите са пазят в специални хранилища, които не позволяват на светлината да ги увреди. Младите фотографи на Елвира Георгиева видяха и уникален фотоапарат "Стела Гьорлиц“, който е над 100-годишен. Музеят на старата фотография се е сдобил и с цялото снаряжение на известното фотоателие "Хаджолян“, стана ясно още по време на посещението. Фотографите на "Позитив“ успяха собственоръчно да направят снимки на интересните кътове, които са съхранили историята на стара Варна. Гостуването им бе част от проект "Вдъхновящи срещи“, който бе иницииран от Емилиян Ялъмов, носител на награда "Варна“ в сферата на културата и завеждащ "Връзки с обществеността“ при ОДК.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).