Ученици се подредиха във формата на континенти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:56 / 21.04.2016
772
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "П.Р.Славейков":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С флашмоб, изложба и рисунки на открито отбелязаха учениците от ОУ "П.Р.Славейков" деня на земята.

В проявата се включиха около 600 деца от III до VII клас. Най-големите ученици реализираха флашмоба. С телата си те изписаха контурите на континентите на земята.

Учениците приключиха мащабната проява с изпълнение на песента "We Are the World" на Майкъл Джаксън и Лайнъл Ричи.

"Нужни им бяха само няколко предварителни тренировки, за да се справят. За първи път с подобна инициатива отбелязваме Деня на земята, които иначе традиционно честваме в нашето училище, но по различен начин. Правили сме изложби, състезания, викторини, конкурси, но винаги в Актовата зала на училището. Тази година за първи път решихме да направим тържеството на открито. Децата всеки път подхождат много ентусиазирано, включват се с различни идеи, подготвят се вкъщи старателно, заедно с родителите си. Целта е да схванат основната идея, заложена в Деня на земята и да се научат да пазят нашата планета" - разказа за "Черно море" Станимира Савова - главен учител в ОУ "П.Р.Славейков".

"Важното е да пазим природата, това е смисълът на тържеството, да ни го напомни! Земята е наш дом и трябва да я пазим. Не трябва да замърсяваме водите, въздуха, трябва да хвърляме отпадъците в предназначените места, ако има някакъв боклук, дори да не е наш, трябва да го изхвърлим" - категорични бяха Явор и Калоян от V Г клас, които се включиха във флашмоба.

За по-малките ученици също имаше занимания в Деня на земята. Някои рисуваха с тебешири на асфалта, други с бои върху листи, трети изрисуваха фланелки с маркери и всички творби бяха на екотематика. В двора на училището беше експонирана и изложба с пана посветени на Деня на земята. "Това е най-големият нерелигиозен празник на планетата. Всяка година го отбелязват повече от половин милиард души по света. България се включва в инициативата за първи път през 1990 г." - показаха знания децата за историята на проявата.

Мотото на деня на земята през тази година е "Милиард действия в зелено". Акцентът е върху това, че са важни малките жестове на хората за постигане на устойчив начин на живот.

Източник: Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Община Варна кандидатства за 10 млн. лв. за транспорта на града
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).