Ученици се запознаха с работата на Варненската търговско-индустриална камара

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:05 / 07.10.2019
1916
Възпитаници на ВТГ "Г.С. Раковски“ се запознаха с работата на Варненската търговско-индустриална камара. Тези дни лично председателят Иван Табаков ги прие и им разказа за работата на организацията. От него те научиха, че Варненска търговско-индустриална камара е създадена през 1895 година и е една от първите търговско-индустриални камари в България. Нейната главна цел е да помага за развитието на благоприятна бизнес-среда в региона, за решаването на стопанските и законодателни проблеми и да информира и защитава своите членове в условията на пазарната икономика. Тя е неправителствена, обществена организация, регистрирана по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, в която на доброволен принцип могат да членуват български и чуждестранни физически и юридически лица, които извършват стопанска дейност или търговско представителство на територията на региона Варна, в съответствие с българското законодателство.

Бъдещите икономисти от Варненската търговска гимназия научиха, че в Камарата могат да членуват държавни учреждения, браншови съюзи и организация, учебни заведения и лица, които не извършват стопанска дейност, но могат да съдействат за постигане целите и задачите на Камарата, както и за услугите, които тя предоставя.

Срещата на учениците от ВТГ "Г.С. Раковски“ с председателя на Варненската търговско-индустриална камара, по по проект на Сдружение "Младежки информационен доброволчески център“, на тема "Направи първата крачка към успеха!“, по "Младежки проекти – 2019", на община Варна. По него възпитаници на различни учебни заведения в града се срещнаха с представители на бизнеса, от които почерпиха практически опит в сферата на икономиката и предприемачеството.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).