Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ученици смятали часовете по пътна безопасност за банални
Автор: Екип Varna24.bg 13:13 / 21.12.2015Коментари (0)799
©
При много от учениците във Варна липсва достатъчно транспортна култура и възпитание по безопасността на движение. Това разкри младши инспектор Мая Василева от Пътна полиция, предаде Дарик.

Наблюденията й са от съвместна инициатива на МВР-Варна с Регионалния инспекторат по образование. Кампанията за повишаване информираността на подрастващите се провежда от началото на учебната година, като са посетени редица училища и детски градини.

Големите ученици пренебрегвали часовете по пътна безопасност, смятайки ги за банални. Признавали си обаче, че не винаги спазват правилата. В същото време по-малките деца проявявали по-голям интерес към специализираните часове и познавали по-добре правилата за движение.

Голяма част от децата споделят, че се возят на предните седалки и не използват системите за обезопасяване, разказа още младши инспектор Василева. Тя припомни, че родителите са тези, които трябва да показват на децата как да спазват правилата за движение и да се придвижват безопасно по улиците. Нека да не правим черни предстоящите празници и да пазим децата на пътя, призова Василева.

Децата са най-застрашената категория участници в пътното движение. Те не са като възрастните и от тях не можем да очакваме логично и адекватно поведение на пътя, припомни главен инспектор Велико Маринов.

От началото на годината във Варненско са регистрирани 4078 пъти инциденти. От тях 720 са тежки, с 56 загинали и 896 ранени. 112 от тежките пътни инциденти са станали с участието на деца и юноши. При тях са загинали трима малчугани, а 109 са били ранени. Почти по равно са пострадалите като пешеходци и пътници в автомобили, разкри главен инспектор Маринов при предоставянето на парични помощи за деца, пострадали от пътно-транспортни произшествия.

Седем деца от Варненско на възраст от 6 до 17 години със средни и тежки травми вследствие на катастрофи бяха подпомогнати финансово за лечение и рехабилитация. Общата стойност на събраната чрез Националния дарителски фонд сума е 4300 лева.

В област Варна за 10-те години от създаването на фонда е предоставена финансова помощ на обща стойност 26 500 лева. Подпомогнати са 53 семейства. Тенденцията в последните години обаче е броят на пострадалите във Варненско да е по-голям в сравнение с останалите райони на страната, отчетоха от БЧК-Варна.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: