Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Учениците от Варна и областта се записват за безплатната лятна академия на "Заедно в час" до 15 юни
Автор: Пламена Николова 12:27 / 31.05.2021Коментари (0)2534
© Varna24.bg
За втора поредна година ученици от Варна и населените места в областта могат да се включат лятната академия на фондация "Заедно в час". Академията се организира за единадесета поредна година и за втори път онлайн от 26 юли (понеделник) до 12 август (четвъртък). В нея могат да участват ученици от от I до XII клас от всички училища. 

За записването родителите трябва само да попълнят формуляр до 15 юни на сайта на организацията.

Целта на лятната академия е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. Онлайн форматът отваря академията за ученици от цялата страна и чужбина, където часовата зона позволява.

Часовете са водени от новите мотивирани учители в програма “Нов път в преподаването" на “Заедно в час". Те преподават по различни учебни дисциплини и имат разнообразен предишен професионален опит. Академияте е част от тяхната интензивна предварителна подготовка и обучение преди влизането в училище през септември 2021 г.

“Пандемията от COVID-19 за втора година ни провокира да проведем академията онлайн. За нас най-важна е общата безопасност и здраве, затова няма да рискуваме с провеждането на толкова масово събитие на живо. Онлайн форматът обаче ни позволява да отворим академията за ученици от цялата страна и дори чужбина! През последната година натрупахме сериозен опит в подкрепата на учителите за преподаване онлайн и вярваме, че можем да предложим на учениците полезни, вълнуващи и приятни занимания", споделя Мариян Ранков, ръководител “Развитие на учители" в “Заедно в час".

Какво да очакват учениците и родителите от академията:

Заниманията са от 26 юли (понеделник) до 12 август (четвъртък) всеки делничен ден, а часовете са от 9:00 ч. до 12:30 ч. (за учениците от 1 до 4 клас часовете ще са по 30 мин., а за учениците от 5 до 12 клас по 40 мин.) На обяд след часове за учениците има организирани свободно избираеми клубове по интереси, които се водят от самите ученици, учители или партньори на организацията.

В рамките на академията са предвидени разнообразни и забавни тематични дни, съобразени с възрастта и интересите на учениците. За родителите има две родителски срещи - преди и по време на академията, като всеки може да получи допълнителна информация за напредъка на своето дете от учителите.

Новото в академията:

За първи път разпределението по класове се прави още във формата за регистрация. Родителите и учениците избират завършен или предстоящ клас за следващата учебна година, като по този начин могат да акцентират повече върху наваксване на пропуски или подготовка за материала в новата учебна година.

В част от заниманията тази година има предвидени още спорт и упражнения за раздвижване. В академията по традиция няма домашна работа, но по желание учениците могат да получат и допълнителни материали/задачи за самостоятелна работа следобяд или да се включат в допълнителни безплатни възможности от партньори и съмишленици.

За да се включи адекватно в обучението, всеки ученик е нужно да има достъп до устройство (таблет, компютър, смарт телефон) в рамките на учебните часове. Допълнителна информация за академията родителите могат да намерят са сайта на "Заедно в час" - https://zaednovchas.bg/summer_academy/

За "Заедно в час"

Фондация “Заедно в час" вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. “Нов път в преподаването" е първата и най-успешна програма на организацията. Участниците в нея получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, професионални контакти и силни приятелства. През миналата година организацията стартира и втора програма “Училища за пример", която е насочена към развитие и подкрепа на цели училищни екипи. 

 “Заедно в час" е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България" и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: