Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Учениците провалиха протеста си
Автор: Екип Varna24.bg 13:07 / 14.12.2010Коментари (5)3704
© Impact Press Group
Варненските ученици, които два пъти излязоха по улиците на града и с викове, димки, лозунги настояваха за удължаване на зимната ваканция, вчера провалиха първата официално уговорена среща с Йорданка Атанасова, началник на Регионалния инспекторат по образованието, и зам.-кмета Коста Базитов. Въпреки че дни наред десетокласникът Любомир Ямболов от II СОУ заедно с няколко свои съмишленици организира работна група с ученици от поне 10 училища, преговорите не се състояха. На срещата дойдоха само двама - Любо и Димитър Димитров от ПГ по електротехника.

Изключително съм разочарован. Не мога да обясня поведението на другите. Когато ставаше дума да викаме по улиците, поне 200 души дойдоха. Сега, когато трябва да дадем конкретни предложения за графика на ваканциите, за учебния материал, останаха само 2% - аз и Димитър. Въпреки това ние сме готови с някои предложения, каза Любо за в. "Черно море".

Йорданка Атанасова разговаря с момчетата почти час. Тя каза, че в сайта на Министерството на образованието, младежта и науката винаги предварително се изнасят графици, заповеди на министъра, за да могат родители, учители, ученици да изкажат мнението си. Радвам се, че вие двамата разбирате сериозността на действията си, не всичко може да се постигне с емоция. Затова говорете отново със съучениците си и наистина подгответе предложения към министерството, каза още тя.

Любо и Димитър предложиха учебната година да започва на 1 септември, мнение, което споделят връстниците им от страната. През ноември и след завършване на втория учебен срок да има по едноседмични ваканции. Зимната ваканция също да се удължи поне с три дни, настояват момчетата. Проучих графика на почивките в други страни, изчислих с колко ваканции и по колко дни се осигуряват задължителните 36 учебни седмици, но има по-важни въпроси от това, каза Любо. Според него агресията, наркотиците, лошата дисциплина се ширят във всички училища. Преодоляването им зависи и от учениците, особено гимназистите.

Момчетата ще продължат да организират съучениците си и да подготвят предложения за втората среща. Тя ще бъде на 15 декември в 14,30 часа в РИО - Варна. Тогава в цялата страна регионалните инспекторати ще отворят врати за учениците. Предложенията им ще се предадат в МОМН, където се очаква министър Сергей Игнатов да разговаря със софийски ученици.

Източник: в. "Черно Море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Само за протокола 2% от 200 човека е 4-ма, а не 2-ма както е в случая.
0
 
 
Мили наши деца, хубаво е, че се опитвате да изразите своята позиция, но по-важното е как ще я отстоявате. За повечето ваши връстници е важно само шоуто, а именно - да има викове, дим и да са в средата на прожекторите. Когато обаче настане време за реални, разумни и аргументирани преговори, тях ги няма и то просто, защото липсва шоуто. Поучете се от това! Ще ви бъде добър пример за в бъдеще. А иначе - адмирации, че се откроявате като свободомислещи и освободени хора. Само един съвет - отстоявайте исканията си мотивирано и последователно. Успех! :)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: