Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Училище във Варненско с организация за дистанционно обучение при слети паралелки
Автор: Екип Varna24.bg 08:48 / 04.11.2020Коментари (0)1978
©
Основното училище "Свети Климент Охридски“ в село Константиново получи одобрение за формиране на слети паралелки на последното заседание на Постоянната комисия "Наука и образование"  към варненски общински съвет. Причина за това са малкият брой деца, които посещават учебното заведение, съобщава Радио Варна.

Така от години в училището децата от различни класове учат заедно, включително и по време на дистанционното обучение, което се наложи, заради кодив-кризата.

Тази година училището в село Константиново посрещна само един първокласник. Общият брой на всички ученици е 40, което е причина да бъде направено всичко възможно учебното заведение да се запази в малкото населено място и да не се налага децата да пътуват всеки ден до големия град. Така от години в Константиново се учи в слети паралелки. В една класна стая влизат децата от първи и трети клас, в друга от втори и четвърти, а в трета – шести и седми. Единствено петокласниците са в самостоятелна паралелка, защото са 11 на брой и нормативната уредба позволява толкова ученици да сформират отделен клас. На всички тях преподават седем учители, каза за Радио Варна директорът на училището Ивелина Георгиева. Няма значение какви са паралелките при организирането на дистанционна форма на обучение, обясни директорката.

"Обучението е по един и същи начин. Организацията е една и съща. Имаме разработени вътрешни правила и алгоритъм за преминаване на обучение в електронна среда. Избрали сме виртуална класна стая към електронния дневник, който ползваме. Ако се наложи, за радост до този момент не се е наложило, имаме готовност да преминем към обучение от разстояние и това обучение не е по-различно от същото в нормалните паралелки, които са от един клас, а не са слети.“

По-малкият брой ученици е помогнал много по-бързо  да организират дистанционната форма на обучение миналата учебна година, каза още Ивелина Георгиева.

"100 процента от учениците през цялото време бяха обхванати в обучението от разстояние. Всички имаха устройства – лаптоп, компютър или таблет и всички ефективно се включиха в обучението.“

За щастие в училището в Константиново към днешна дата няма случай на заразен с коронавирус – нито дете, нито възрастен. И там, като във всички други училища, са взети необходимите предпазни мерки, съобразени с изискванията на министерството на здравеопазването.

"Децата и учителите са с маски в училище, съобразно препоръките от МОН. Учебният процес протича нормално. Учителите обясняват, медицинското лице провежда беседи, класните ръководители напомнят всяка сутрин правилата. Засилена дезинфекция и по-строг контрол. Много от нещата, които сега въведохме като противоепидемични мерки ние и преди това сме ги прилагали, така че нищо за децата и учителите не се е променило“, каза за Радио Варна директорът на училището Ивелина Георгиева.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Съдебна реформа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: