Училище във "Владиславово" с ново игрище и модерна фитнес площадка на открито

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:09 / 06.01.2020
11154
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Св. Патриарх Евтимий":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Малки и големи се радват на новите придобивки, с които се сдоби пространството в училищният двор на Основно училище "Св. Патриарх Евтимий" във "Владиславово", предаде репортер на Varna24.bg.   

Със средства от Община Варна завърши ремонта на спортното игрище, където беше положена нова противоударна настилка, бяха монтирани нови кошове за баскетбол и футболни врати. 

В двора са монтирани и новите модерни фитнес уреди на открито. В зоната на фитнес площадката е изграден кът за тенис на маса, където ученици и живеещи в квартала, ще могат да спортуват и се разтоварват. 

По информация на Община Варна, през 2018 г. бяха изградени пилотно 10 спортни площадки в общински училища. През изминалата 2019 г. бяга изградени още нови спортни площадки в 18 училища и детски площадки в 12 детски градини. Работата по създаването на отлични условия за спорт и игра във варненските училища, паркове и детски кътчета продължава и през новата 2020 г. 

Училище "Св. Патриарх Евтимий" е създадено преди 130 години, когато за първи път бие школският звънец в с.Владиславово /тогава Паша-кьой/. Годината е далечната 1885-та. За първи път е открито българско школо. Учебните занятия се водят в запазената тогава турска джамия, а по-късно в сградата на селското читалище.

Поставено е началото - дългоочаквано и трудно! През 1941г. завършва изграждането на първата училищна сграда, а името, което носи тя е на светите братя Кирил и Методий. Но селото се разраства, децата, жадни за знания са повече, а училището не отговаря на обществените нужди.

Едва през 1975г. започва строителството на днешната сграда на училището, а селото е обявено за квартал на Варна. На 15.09.1977г. звънва първият звънец в новата училищна сграда . Най-сетне тя побира всички свои ученици. Името, което носи новото училище е "Сийка Трифонова". Оттогава училището поема своя необикновен житейски път, чийто превратности в исторически и биографичен план довеждат до преименуването му през 1992г. в "Св.Патриарх Евтимий"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).