Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Училище за таксиметрови шофьори отваря врати във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:09 / 29.03.2016Коментари (10)9007
© Varna24.bg
От 4-и април във Варна отваря врати училище за таксиметрови шофьори. Придобивката е дело на най-голямата таксиметрова компания в града - "Триумф Такси".
Училището ще е отворено за всички желаещи да получат основни познания и умения за качествено извършване на таксиметров превоз в съответствие със законовите разпоредби.

"Вече е готова програмата за обучение. Наети са и преподаватели от най-голямата школа за обучение на водачи на моторни превозни средства", съобщи собственикът на "Триумф Такси" Антраник Шакариян.

Обучението е разчетено в 20 дни.
Програмата е балансирана с достатъчен брой теоретични часове, семинарни занятия и практика.

Първите три дни са посветени на запознаване в детайли със Закона за автомобилните превози. Лекционната програма включва отговорности на превозвача по договор за превоз на пътници и административно-наказателните разпоредби.
В четвъртия обучителен ден в програмата влиза преподаване на Наредба №2 на Наредба № 36 за психологическите изследвания на водачите.

Веднага след двата основни нормативни документа, започва лекицонният курс по текстовете на Наредба №45 на МВР за регистрация и пререгистрация на превозните средства, както и на текстовете от Наредба №32 - за периодичните прегледи и техническата изправност на автомобилите. Семинарните упражнения, свързани с основните нормативни документи са разчетени в първите 10 дни от Училището за таксиметрови водачи. 10-ият ден е отделен за текстовете от Закона за движение по пътищата, регламентиращи правилата за преминаване на кръстовища, престой, паркиране и административно-наказателните отговрности.

Обобщаващ семинар по ЗДП и Правилника за прилагането му възпитаниците на Училището ще имат на 11-ия обучителен ден.

12-ият поставя началото на техническата подготовка на водачите. Лекционният курс включва запознаване с общото устройство на автомобила, двигателната му система, кормилни и спирачни уредби, системи за активна безопасност, техническо обслужване на автомобила.

Следва богата програма, свързана с етиката на водачите при превоз на пътници. Тя задава правилата за отношение към клиента, толерантност към изискванията му, търпение към невъзможни за изпълнение условия на превоза, залагане на маршрута и неговото изпълнение, атмосфера в автомобила, оказване помощ на пътници при слизане и качване. Етичният обучителен модул фиксира и случаите, в които е допустим отказ на превоз, излизане от конфликтни ситуации, работа на пиаца, престой на забранени места. 

Практическите занятия в Училището стартират с ремонт и обслужване на автомобила, работа в телефонна централа - с включено приемане, разпределяне на поръчки и контрол по изпълнението им.

Последните 3 дни, преди изпита, обучението е изцяло практическо и включва работа с таксови апарати, таблети, софтуер, пробни поръчки, връзки с диспечери в реални работни условия, поддържане на документацията.
"Във всеки бранш кадрите е нужно да са добре квалифицирани. Затова ние правим опит да компенсираме, макар и частично, липсващото в последните години солидно професионално образование. 

От години таксита карат хора, които имат съвсем други професии. Затова правим Училището и сме се стремили да балансираме добре програмата между теорията и практиката. Клиентът е в правото си да изисква качествена услуга - в чисти и изправни коли с възпитани, любезни и компетентни водачи, а браншът е длъжен да я осигури. От друга страна водачите трябва да имат самочувствие, базирано на реални познания и умения, а не да разчитат на това, че клиентите бързат и ще търпят всичко, и така да се компрометира този немалък сектор в обществените услуги. Затова е нужно те да познават целия процес по организирането на превоза и ние се опитваме да им дадем тази възможност", коментира собственикът на "Триумф Такси" Антраник Шакариян.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.03.2016 г.
0
 
 
На култура ли ще ги учите, бе господа орта-будали?
Aнонимен
на 29.03.2016 г.
0
 
 
научи оня пе*ал д.иванов. такъв алчен субект няма. прави всичко уж от името на синдиката.
0
 
 
Не трябва там да е тоя курс,а в закона трябва да го има като изискване за да получиш удостоверение за водач на таксиметров автомобил!И не трябва да го провежда някой с интереси в бранша,а общината заедно с автомобилна администрация и синдиката на шофьорите!
0
 
 
Поредната глупост на алчноят арменец.....
Aнонимен
на 29.03.2016 г.
0
 
 
хайде шофьорите на триумф такси пак им измислиха начин да има за какво да дават пари на Шикарян.Така де роба си е роб.
Aнонимен
на 29.03.2016 г.
0
 
 
ето това вече е положителна новина!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2022/2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Гергьовден 2024 г.
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: