Училището в "Камчия“ с първи випуск седмокласници със завършено основно образование

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:37 / 16.06.2017
2061
Частното средно училище "Юрий Гагарин" в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" изпрати първият випуск седмокласници, които завършват основното си образование (съгласно измененията в Закона за предучилищното и училищното образование). 

Випускът се гордее с пълните си отличници Марио Милчев (7а кл.) и Александра Симеонова (7б кл.). Седмокласниците и от двете паралелки са се представили много добре и на националното външно оценяване. Въпреки че резултати им позволяват да бъдат приети в гимназиите в страната с най-висок бал, голяма част от децата ще продължат образованието си в Училището в "Камчия". 

Нашите ученици ще изберат дали ще учат в езиковия профил, в който ще изучават по 20 часа седмично руски и английски език или в профила с усилено изучаване на информационни технологии и английски език.

Повече от 50 са отличниците на ЧСУ "Юрий Гагарин", които завършиха успешно 5, 6 и 7 клас. 16 от тях получиха и специална награда от ръководството на ЧСУ "Юрий Гагарин" и СОК "Камчия" - ваучер за книги. Децата бяха наградени за отличен успех през учебната година, за достойно представяне на училището и призово класиране в международни и национални олимпиади и състезания по руски език, английски език, информационни технологии, история, математика, плуване, гимнастика и др.

"Когато затваряме очи, си представяме нашето училище като дълбок облак, пълен с чудеса", казаха седмокласниците, които бяха подготвили приветствие към преподавателите и класните си ръководители - Евгения Илиева и Стоянка Драгоева. 

Те благодариха от сърце за знанията, за любовта, прекрасните и щури мигове, за приятелството, за доверието, за съветите, за утехата, за това, че в училище са като в семейство. Думите им разчувстваха не само учителите, но и препълнената зала.
За спомен от паметния ден всички ученици поставиха къщички за птици в парка на "Камчия". Къщичките са част от проекта "Природата в сърцата ни", който стартира през миналата учебна година. Те са закупени със средства, събрани от учениците в благотворителни базари.

В училището продължава кампанията по приема във всички класове от I до XI клас за учебната 2017/2018. При желание от страна на бъдещите ученици и техните родители да посетят ЧСУ «Юрий Гагарин» и да се срещнат с преподаватели, могат да го направят всеки работен ден от 9.00 до 15.00 ч., включително и през ваканциятя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).