Учители от Варна издадоха наръчник за родители

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:50 / 22.04.2019
1266
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Гео Милев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Екипът на клуба по активно учителство създаде училище за родители, в което провеждаме ежемесечни сесии. Това каза за "Фокус“ ръководителят на клуба по активно учителство в учебното заведение Снежана Пометкова.

Тя обясни, че в СУ "Гео Милев“ клубът по активно учителство е създаден преди 7 години. По думите й чрез обща европейска мрежа за учители, участниците в клубовете от цялата страна и извън нея, споделят добри практики и работят по различни международни, образователни проекти.

Снежана Пометкова допълни, че тези организации промотират използването на модела "учителско лидерство“, който се използва за привличането на млади педагози. "Учителско лидерство всъщност включва учители, ако мога да кажа, с по-голямо желание, които имат повече изяви, разработват различни методични единици, използват в своята работа различни техники, особено театрални техники, след като нашето училище е иновативно и вече работи в тази област. Това са учители, които са спечелили много международни и национални проекти и се явяват като водещи за своите колеги и за по-младите учители, които се стремим за привлечем в клуба“, заяви Снежана Пометкова.

Тя обясни, че точно по този метод е създадено училището за родители в СУ "Гео Милев“, като там родители и техните деца има възможност да дискутират важни теми и за двете страни. "Получава се една много хубава дискусия между родители и децата. Учениците споделят различни свои преживявания, а родителите имат възможност да се убедят, че понякога може и те да не са прави в дадена ситуация със своите съвети. Тоест взаимно се учим по различни теми, които вълнуват и двете страни“, каза още Снежана Пометкова.

На 20 април в училището се проведе шестият Национален фестивал на клубовете по активно учителство в България, който събра над 50 специалисти от различни градове в страната, които да споделят своите идеи и проекти с колегите си. Снежана Пометкова съобщи, че СУ "Гео Милев“ е домакин за трети пореден път на подобен форум, като по време на второто събитие в града, са присъствали и гости от Испания и Сърбия. По думите й в тазгодишната организация са се включили и ДГ "Валентина Терешкова“ и ДГ "Приказка“ от града.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).