Удължава се срокът за предоставяне на топъл обяд в условията на Covid19

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:41 / 18.05.2021
1011
Срокът на изпълнение на проекта "Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19“ се удължава до края на месец септември, съобщават от дирекция "Социални дейности“ към Община Варна.

От услугата могат да се възползват 300 лица, които са в затруднение да си осигурят сами прехраната си. Право да кандидатстват имат многочленни семейства, лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност, хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка и такива, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията, лица поставени под карантина, както и лица обект на социално подпомагане. За всички тях ще бъде осигурен топъл обяд по домовете в работни дни. Храната се приготвя при спазване на санитарно-хигиенните изисквания и необходимите противоепидемични мерки.  

Проектът се финансира от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020 в резултат от инициативата на Европейската комисия за преодоляване на последствията от кризата от COVID-19 чрез механизма REACT_EU.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).