Удължиха срок за регистрация на кладенци в Басейнова дирекция Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:03 / 15.09.2010
1514
С една година се удължава срокът за регистрация на кладенците за стопански цели. Приетото през август изменение на Закона за водите задължава собствениците на съоръжения за подземни води (кладенци, сондажи, каптажи и дренажи) - ползващи се за стопанска дейност - да ги регистрират до 6 август 2011 г.

Регистрацията се извършва чрез подаване на заявление и: документ за собственост на имота, в който е разположено водовземното съоръжение; географски и геодезически координати на съоръжението;
3. информация за дълбочината и конструкцията на съоръжението; информация за оборудване на съоръжението за експлоатация; декларация за годината на неговото изграждане; информация относно целта, за която се използва черпената вода; документ за заплатена такса в размер 250 лв.; документ за собственост, координати, данни за съоръжението и др.

В случаите, в които съоръжението не е оборудвано за експлоатация, към заявлението се прилага и декларация за намеренията на собственика относно консервирането или ликвидирането на съоръжението.

Формулярът на заявлението може да бъде изтеглен от интернет страницата на дирекцията - www.bsbd.org или да се получи на място във всеки един от офисите.

Заявления могат да се подават в офисите на Басейнова дирекция за управление на водите в Черноморски район: в гр. Варна, ул. "Ал. Дякович"33; гр. Бургас, ул. "Шейново" 3 и в гр. Шумен, ул. "Кирил и Методий" 34. Работното време с граждани е от 9.00 ч. до 17.30 ч., без прекъсване. Приемат се и заявления изпратени с обратна разписка по пощата.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!
С поне 10% вдигат заплатите по родното Черноморие 
С много слънце и топло време Варна изпраща седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).