Удължиха срока на кампания за профилактика на рака на маточната шийка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:04 / 12.02.2016
908
Преди седмица, на 4-ти февруари, във връзка със Световния ден за борба с рака, Центърът за женско здраве към ДКЦ "Чайка" обяви едномесечна кампания за профилактика на рака на маточната шийка. Само за няколко дни, всички часове до края на февруари, при четиримата АГ специалисти на центъра, бяха резервирани.

В отговор на огромния интерес бе взето решение срокът на кампанията да бъде удължен до края на месец март. Бихме желали това действие да бъде един от нашите малки жестове към българската жена във връзка с най-нежния месец от годината.

Напомняме, че в рамките на кампанията, всички пациентки се ползват от пакет "Женска профилактика", който включва безплатен преглед от АГ специалист и безплатно вземане на цитонамазка. Единствената платена услуга остава лабораторното изследване на пробите, което се заплаща цена от 18 лв.

Всички изследвани, при които бъдат открити индикации за коварното заболяване ще бъдат насочени за по-нататъчно лечение. През първата половина на месец април ще предоставим статистически данни за резулатите от кампанията.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).