Украйна иска възстановяване на фериботната връзка Варна – Иличовск

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:44 / 12.04.2017
1947
Възстановяването на фериботната връзка - Варна - Иличовск, е една от темите, поставена днес от посланика на Украйна у нас Микола Балтажи по време на среща с кмета на Варна Иван Портних."Това е изключително важен проект, затова подкрепих идеята за по-активна работа в тази посока", каза кметът. Микола Балтажи вече е разговарял с представители на "Морска администрация", предаден е проект за сключване на двустранно споразумение между Украйна и България. "Очакваме отговор от българската страна, има въпроси, които трябва да се съгласуват на експертно ниво, в момента работим по този въпрос", заяви Н. Пр. Микола Балтажи.

По време на срещата са обсъдени възможностите за изграждане на черноморска кръгова магистрала - един проект на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество, затвърждаването на добрите отношения между бизнеса във Варна и Украйна, включително организиране на икономически форум в морската столица. Поставена е и темата за необходимостта от промени на трудовото законодателство, които да гарантират по-добри възможности на украински граждани да работят в България. Кметът Иван Портних е представил проекта за новите икономическите зони във Варна.

"Надяваме се на добър туристически сезон, ранните записвания и статистиката до момента дават основание да вярвам, че така както през м.г. има 12% ръста на украинските туристи, тази година ще се радваме на повече гости във Варна", каза кметът. "Вярвам, че с въвеждането на безвизовия режим за украинските граждани, броят на туристите в други държави членки на ЕС, включително и в България, ще се увеличи", заяви Микола Балтажи. По негови данни значително се е увеличил броят на украинците, които живеят в страната. Посланикът е помолил Община Варна да се ангажира с осигуряване на престой на украински деца, пострадали от войната. Микола Балтажи благодари за поетия ангажимент за ремонт на паметника на загиналите украинските войници, загинали в Руско-турската война.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).