Укрепват с 1, 2 млн.лв. съоръжение, застрашено от свлачище във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:50 / 02.09.2016
2594
Укрепването на ската и на канализационния колектор Виница - Варна в района на Фатрико дере започна с 1,2 милиона лева, осигурени по фонд "Солидарност". 

Това се похвали в социалната мрежа кметът на Варна Иван Портних. 

Той уточни, че съоръжението е застрашено от свлачище, което при активиране може да предизвика екологична катастрофа със сериозни последици. 

"Затова благодаря на всички, които съдействаха да получим европейските средства, които ще бъдат вложени в ремонта на мост-каналното съоръжение и в овладяването на ерозионните процеси", допълни кметът.

Изпълнението на обекта предвижда възстановяване на устойчивостта на пространствената носеща стомано-бетонна конструкция на битовия колектор след мостовото съоръжение, както и елиминиране на причините за нови прояви на негативни ерозиционни процеси в обхвата му.

Обезопасяването на колектора Виница - Варна е един от обектите, чийто ремонт ще бъде финансиран по фонд "Солидарност". Европейските средства са на обща стойност 8,6 млн. лв., и са предвидени и за възстановяване на водопроводимостта на охранителните канали на територията на район "Аспарухово" и на проводимостта на Елпромското дере. Съфинансирането от бюджета на Община Варна е 3,4 млн. лв.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).