Улица "Осми ноември" вече е пешеходна зона

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:50 / 27.08.2014
2144
Една от най-красивите улици във Варна - "Осми ноември", вече е пешеходна зона, покрита със специален клинкер. Край нея се намират Малките римски терми, Музеят за история на Варна и един от най-старите параклиси в града - "Св.Параскева". Подменен е подземен водопровод, изградена е дъждовна канализация, поставени са пожарни хидранти, нови пейки, кошчета.

Ремонтът на улицата бе част от проект, включващ разширяването на паркинга на бул. "Приморски". Изпълнението стана възможно чрез програма "Джесика" на Европейския фонд за регионално развитие и Експресбанк, за което им благодаря", обяви кметът на Варна Иван Портних. Идеята на проекта е осигуряване на по-добра достъпност до културно-историческите забележителности - чрез паркинг за туристически автобуси, както и осъществяване на пешеходна връзка между Малките и Големите римски терми и централната градска зона, обясни кметът. Активно върви подготовката на документацията, която ще бъде внесена в МРР, за ремонт на ул. "Преслав" и ул. "Сан Стефано", които също трябва да бъдат покрити с павета и да продължат пешеходната връзка от ул. "Осми ноември" до центъра.

Иван Портних подчерта, че улица "Осми ноември" е ремонтирана със същите клинкерни павета, които са използвани за ремонта на централната пешеходна зона. "Както виждате, тук те са подредени несравнимо по-добре от това, което виждаме в центъра. Технологията изисква две последователни тримесечия да бъде полаган допълнителен фугиращ пясък, за да бъдат паветата здраво укрепени едно за друго - да не се изненадват хората, ако видят, че има пясък."


Виж коментарите (0)

Още по темата (97):
10.09.2015 Ремонтът на ларгото започва в края на месеца
09.06.2015 Слагат "Черната роза" в градската градинка
09.06.2015 Варна посреща туристи с капани по ларгото
29.05.2015 Започна премахването на дървета в лошо състояние в центъра
26.05.2015 7 пъти пренареждат паветата на новата настилка над тунела на ул. "Шипка"
18.05.2015 Общината с отговор за анекса за удължаване на договора за ремонта на
центъра
Още новини от Новини от Варна:
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).