Уличната регулация на Ален мак готова

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:15 / 02.10.2009
891
Подробният устройствен план на Ален мак и планът за уличната регулация на селищното образувание вече са готови и ще бъдат разгледани на следващото заседание на Общински съвет - Варна. След много спорове съветниците от комисията по архитектура не успяха да преценят дали да ги приемат или върнат и оставиха това решение направо за предстоящата сесия. Проблемът в случая възникна, че за местността все още не е разработен план за новообразуваните имоти. Как така правите план за улична регулация без такъв за новообразуваните имоти, попита съветничката от БСП Валерия Ангелова. Според автора на заданието арх. Катя Пъкова техният брой няма да е толква голям и ако се наложи в последствие могат да се направят частични планове. Този отговор не задоволи Ангелова. Тя заяви, че от адвокатската си практика е запозната, че в този район се водят много спорове за земи по т. нар. Параграф 4. Как ще отчуждим имоти за улици като не знам от кого, аргументира се тя. Това ще създаде сериозни затруднения и всеки може да събори плана в съда при евентуално обжалване, уточни адвоката.

В спора се намеси шефът на дирекция "Архитектура и устройство на територията" арх. Лиляна Куцарова. Тя заяви, че разработването и приемането на плана е крайно наложително. Само така местността можела да се обезпечи със задължителната техническа инфраструктура - водопроводи, канализация, електричество. В противен случай трябва да забраним строителството във всички неурегулирани територии, добави общинският шеф. Тя посочи, че има риск да се повтори и грешката със Св. Никола. Там е позволено хаотично застрояване, което не е обезпечено с необходимата инфраструктура.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Община Варна кандидатства за 10 млн. лв. за транспорта на града
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).