Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Уличните канали във Варна преляха
Автор: Екип Varna24.bg 08:31 / 23.03.2023Коментари (0)1707
© Varna24.bg
Уличните канали в централната част на Варна преляха след дъжда, който не спира да вали от вчера в морския град. За проблема сигнализираха десетки читатели на Varna24.bg. Той бе констатиран и от репортерската проверка на медията по пътните артерии.

Проблемът с липсата на добро отводняване по време и след дъжд не е от вчера. Причината се таи в това, че на много места в града, особено в централната част, канализацията е смесена - битова и дъждовна. Нужни са милиони левове за разделянето й.  

Много читатели на Varna24.bg коментират, че рядко са виждали работници и машини да поддържат и почистват отводнителните шахти. Там проблемът е чисто организационен, категорични са жителите на Варна. Те разказват, че ден-два преди операцията, по дърветата се закачват листчета с информация, че предстои почистване. Масово хората не ги виждат и паркират. По този начин колите им блокират работата, той като са спрени над шахти. Работниците по поддръжката само констатират това, вдигат рамене и отминават. А след всеки дори и ситен дъждец, тя започва да се пълни, да прелива и да е причината градът да заприличва на Венеция.

Според варненци проблемът ще се реши след като се въведе график за поддръжката на уличната канализация - примерно два пъти в година - през пролетта и есента. Нужна е и голяма разгласа, че в даден район предстои такова мероприятие, както и информация за извозването и депонирането на събираните отпадъци от този дейност, и др.  

Наши читатели виждат проблем и в строителството, той като на мястото на еднофамилни къщи, в центъра на града се издигнаха многофамилни. Подземната инфраструктура обаче не е съобразена и не може да поеме увеличения дебит, както от отпадни води от бита, така и след дъжд.

Ситният дъжд отми прахоляка по улиците, но напълни шахтите. Всяко зло за добро, философски обобщиха варненци, които живеят в невралгичните райони на града, които често се наводняват - Гръцката махала, ж.п. гарата, Фестивалният и конгресен център, сградата на Икономическия университет и др.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Политическо противоборство в САЩ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: