Уличните канали във Варна преляха

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:31 / 23.03.2023
1709
Уличните канали в централната част на Варна преляха след дъжда, който не спира да вали от вчера в морския град. За проблема сигнализираха десетки читатели на Varna24.bg. Той бе констатиран и от репортерската проверка на медията по пътните артерии.

Проблемът с липсата на добро отводняване по време и след дъжд не е от вчера. Причината се таи в това, че на много места в града, особено в централната част, канализацията е смесена - битова и дъждовна. Нужни са милиони левове за разделянето й.  

Много читатели на Varna24.bg коментират, че рядко са виждали работници и машини да поддържат и почистват отводнителните шахти. Там проблемът е чисто организационен, категорични са жителите на Варна. Те разказват, че ден-два преди операцията, по дърветата се закачват листчета с информация, че предстои почистване. Масово хората не ги виждат и паркират. По този начин колите им блокират работата, той като са спрени над шахти. Работниците по поддръжката само констатират това, вдигат рамене и отминават. А след всеки дори и ситен дъждец, тя започва да се пълни, да прелива и да е причината градът да заприличва на Венеция.

Според варненци проблемът ще се реши след като се въведе график за поддръжката на уличната канализация - примерно два пъти в година - през пролетта и есента. Нужна е и голяма разгласа, че в даден район предстои такова мероприятие, както и информация за извозването и депонирането на събираните отпадъци от този дейност, и др.  

Наши читатели виждат проблем и в строителството, той като на мястото на еднофамилни къщи, в центъра на града се издигнаха многофамилни. Подземната инфраструктура обаче не е съобразена и не може да поеме увеличения дебит, както от отпадни води от бита, така и след дъжд.

Ситният дъжд отми прахоляка по улиците, но напълни шахтите. Всяко зло за добро, философски обобщиха варненци, които живеят в невралгичните райони на града, които често се наводняват - Гръцката махала, ж.п. гарата, Фестивалният и конгресен център, сградата на Икономическия университет и др.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).