Ултрамаратонецът Краси Георгиев стартира от Варна 1300 км бягане с кауза

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:42 / 08.05.2019
2544
Тази сутрин в 9.00 ч. пред сградата на Община Варна беше даден старт на 1300-километровото бягане на ултрамаратонеца Красимир Георгиев, предаде репортер на Varna24.bg.

Той е мотивиран да пробяга 1300 км за 15 дни по част от трасето на европейския коридор №8. Предизвикателството има за цел да обедини активните хора от България, Северна Македония и Албания, да насърчи развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса между държавите.

"Аз 1300 не съм бягал и сега ще видим какво ще стане. Всяка една институция, към която се обърнахме за съдействие ни помогна, защото виждат, че има смисъл в това. Няма да бъдат изчистени цели магистрали, но ще има полицейски ескорт, където може, за да ме пазят. Аз се обръщам и към кметовете на другите градове: Моля ви се, не ни игнорирайте, помогнете ни, защото това, което правим е важно! 

Тръгваме от Варна, тя е първия град и искаме преминавайки през тези три държави по коридор 8 да вдигнем вниманието на тримата премиери, това е под тяхната егида. Идеята е, че можем да се съберем всички. Коридор 8 е важен за нас от бизнес страна, от туристическа страна, геополитическа страна... Изключително важно е да се съберем ние хората и да покажем, че го искаме! Оттам нататък се надявам, че с добрия пример ще отприщим лавинообразен процес. Гледам, че още тук има хора, които се включват с мен в бягането, вероятно ще има такива, които ще тичат постоянно с мен, момчета и момичета от другите градове", каза преди старта си Красимир.

Той връчи на зам.-кмета Коста Базитов плакет за подкрепата от страна на Община Варна. 

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).