Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Умирай трудно! Опашки се извиха за подновяване на талона за "Синя зона"
Автор: Екип Varna24.bg 11:36 / 28.06.2023Коментари (8)2315
© Varna24.bg
Опашки се извиха пред централата на "Синя зона" във Варна. Причината е подновяването на разрешителното за паркиране в зоната, видя репортер на Varna24.bg.

Проблемът е достоен за поредна серия от филма "Умирай трудно".

От няколко дни е така. Чака се с часове. Защо е толкова мъчно и трудно всичко у нас, риторично питат хората.

Трябва да е улеснено. Все пак сме и на работа. Трябва ли да вземаме отпуска, за да кибичим пред различни институции? До кога ще продължава това безумие в България, вайкат се варненци.

От както има "Синя Зона" имам абонамент . Ползвам една и съща кола с един и същ регистрационен номер, защо трябва да нося една папка с документи всеки път ? Да си синхронизират системата, така че като ти наберат регистрационния номер да виждат всичко, допълва друг човек, чинно чакащ на опашката.

Преди нямаше "Синя Зона" места имаше за всички. Сега има зона, места няма даже за тези, който имат абонамент, коментира трети.

Проблемът тази година идва от ново изискване за разрешителното за локално платено паркиране на пътни-превозни средства (ППС) за живущите в обхвата на "Синя зона".

В заявлението за издаване на разрешение за локално платено паркиране на живущите в зоните на почасово платено паркиране на основание чл.32 от НОДТОВ, вече се прилага и нов изискуем документ, а именно: такъв, който удостоверява, че превозното средство е преминало годишен технически преглед.

Към заявлението за платено паркиране на живущи в обхвата на "Синя зона" трябва да са приложени следните документи, в оригинал за справка:

1. Лична карта или удостоверение за постоянно или продължително пребиваване;

2. Регистрационен талон на ППС;

3. Документ, доказващ валидно правно основание на ППС, различно от документа за собственост;

4.Документ, удостоверяващ преминат годишен технически преглед;

5. Нотариален акт или друг документ, удостоверяващ собствеността на жилищния имот, или договор за наем.

Припомняме, че на улици, булеварди и площади - общинска собственост, с въведен режим на почасово платено паркиране, се въвежда режим на локално платено паркиране на ППС, чийто ползватели са от домакинството (по смисъла на §1, т. 2 от ДР на ДОПК) на собственици или наематели на обособени жилищни имоти, попадащи в зоните за почасово платено паркиране, и са с постоянен адрес, идентичен с адреса на жилищния имот.

Това право се предоставя на физически лица, които управляват ППС по силата на право на собственост, или на правно основание, различно от правото на собственост, и са с постоянен адрес, идентичен с адреса на обособения жилищен имот, който използват за жилищни нужди.

Паркирането се осъществява в границите на конкретна подзона, от зоните за почасово платено паркиране, в която попада адресът на обособения жилищен имот. Живущите на гранични улици между подзоните имат право да изберат в коя подзона да придобият право на паркиране. Правото на паркиране се предоставя срещу заплащане.

Правото за паркиране се прилага за два автомобила на обособен жилищен имот. За втори автомобил лицата заплащат двойния размер на сумата за първи автомобил. Първи автомобил е този, който е заявен първи по време. Когато жилището е съсобствено, всеки от съсобствениците може да заяви "първи автомобил“ в съответствие с предходното изречение.

Срокът на разрешението за паркиране по постоянен адрес е 12 месеца от датата на издаване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.06.2023 г.
0
 
 
Поредна статия за драмите на хора с интелектуално ниво Фейсбук. Има си и друг начин, без опашки. Човек може да си помисли, че настъпва поредният Армагедон, а то е просто нелогичен избор на хора.
Aнонимен
на 28.06.2023 г.
0
 
 
Само не разбирам защо е тази драматична статия ,когато това може да се направи omline. Всяка година си подновявам абонамента през приложението и там се плаща всичко. Става за 2-3 дни с одобрението. Когато живееш в каменната ера обяинявай себе си а не останалите.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Природни стихии
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: