Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Уникален медицински център във Варна отбеляза 50-годишен юбилей
Автор: Екип Varna24.bg 08:21 / 28.02.2024Коментари (0)1706
©
С юбилейна среща Клиниката по нефрология и диализа в УМБАЛ "Св. Марина“ отбеляза 50-годишната от основаването на Центъра по хемодиализа, с което е поставено началото на  бъбречно-заместителната терапия във Варна.

Тържественото събитие бе посветено на постиженията на клиниката през годините. Бяха припомнени усилията и делата на доайените, на всички лекари и медицински специалисти през годините и до настоящия момент, чието професионално минало и бъдеще е свързано с нефрологията и диализата във Варна.

Празникът започна с водосвет за здраве и благоденствие. В своето приветствие изпълнителният директор на УМБАЛ "Св. Марина“ проф. д-р Силва Андонова изтъкна, че предшествениците и сегашният отличен екип на Клиниката по нефрология и диализа имат огромна заслуга за  мястото, което заема клиниката като водещ център в България за лечение на пациенти с хронични бъбречни заболявания. Проф. Андонова  благодари за високия професионализъм, благородството, човечността и всеотдайността в работата, както и за обучението на младите специалисти, които са избрали нефрологията за своето професионално развитие.

В поздравителен адрес от Ректора на МУ-Варна проф. д-р Светослав Георгиев бе отбелязано, че настоящият екип на Клиниката следва неотклонно амбицията на нейния пръв ръководител проф. д-р Димитър Ненов в ежедневната клинична практика да се усвояват и въвеждат всички нови методи на изследване и лечение, които се прилагат в Европа и света.

В презентация настоящият ръководител на Клиниката по нефрология проф. д-р Светла Стайкова подчерта, че варненската клиника е с уникална структурата и е единствената в страната, в която се прилагат всички съществуващи лечебно-диагностични методи в нефрологията. На пациентите с бъбречни заболявания се предоставят консервативно лечение, всички диализни методи на бъбречно-заместителна терапия, бъбречна трансплантация, както и диспансерно наблюдение и лечение на трансплантирани пациенти. В сътрудничество с другите структури на УМБАЛ "Св. Марина“ гр. Варна  се прилагат необходимите инвазивни и неинвазивни образни диагностики и изследвания. 

За принос в развитието на Хемодиализния център към УМБАЛ "Св. Марина“ – Варна бяха наградени доц. д-р Михаил Делийски, д-р Ангел Ангелов, ст.м.с. Стефка Грънчарова, инж. Йонка  Танчева и лаборант Снежа Аргирова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: