Уникален метод за развитие на емоционалната интелигентност при децата бе представен във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:58 / 17.12.2018
3865
Уникален метод за развитие на емоционалната интелигентност при децата бе показан във Варна. Всички семейства се възползваха абсолютно безплатно на 16 декември от 10 часа на арт фестивала "Сръчко", който се провежда във Фестивалния и конгресен център в морския град.

Те се срещнаха с Полина Коцева - основател на “FUNтазия“ – проект, с който на преден план е поставена темата за развитието на емоционалната интелигентност при децата в България. Тя, заедно с екипа си, са създатели на първите адаптирани на български език авторски материали за работа по емоционалната интелигентност при децата. Така българските родители и педагози имат достъп до множество безплатни материали по темата – статии, методи за работа, песни и танци, уроци и практически помагала.

Освен за образованието, добрия бит, външния вид и пр. родителите трябва да осигурят умения децата да се справят с емоциите си. Всички, които имаме деца или работим с деца, сме били свидетели на случаи с агресивно поведение, авто-агресия, гняв, сериозен стрес, потиснатост, депресивност и други състояния при децата, породени от емоции. Това са много нездравословни състояния, на които е важно да се обръща внимание, защото често в учебна или домашна среда, се оказват много проблемни. Такова внимание се обръща и у нас се работи активно в това направление, но не и с цел превенция, споделя Полина Коцева.

Например, когато детето е гневно на друго дете, то има много енергия и високо ниво на дискомфорт. Заедно с него можем изясним именно това състояние предварително – как се чувства, каква е причината. След това да разсъждаваме как може в такава ситуация да се почувства по-добре преди гневното състояние да прерасне във вид агресия, допълва специалистът.

Чрез уникални методи посетителите на арт фестивала "Сръчко" научиха емоциите на децата си. Как да се почувстваме по-добре, пита Полина Коцева, и отговаря: разпознайте своите емоции, спрете, поемете дъх, вижте се отстрани, успокойте се и помислете трезво, покажете най-доброто от себе си.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).