Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Уникален за България тренажор във Варна спасява пациенти от операция на гръбнака
Автор: Екип Varna24.bg 13:17 / 19.11.2019Коментари (0)3175
Според последни изследвания болката в гърба е една от най-честите причини за посещение при ортопед, невролог или неврохирург.  Този проблем засяга над 70 процента от хората в определен момент от техния живот, най-често след навършване на 40-годишна възраст.

Единствено в България във варненски медицински център работят с тренажор за т. нар. суха екстензия на гръбначния стълб. Dr. Spine е рехабилитационен тренажор без аналог в България, който може да реши болката в гърба и кръста без хирургическа намеса. Процедурите с тренажора успешно премахват болки в гърба, врата и гръдния кош – болки, които са резултат от проблеми с гръбнака.

Рехабилитационният тренажор позволява разтягане на гръбнака с амплитуда на движенията, подбрани индивидуално за всеки пациент на базата на данни от специална таблица. Полезният ефект е в освобождаването на статичния натиск върху гръбначния стълб и ставите чрез пасивно, стриктно дозирано, физическо упражнение на мускулите на гърба.

Курсът на лечение възстановява естествената физиология на мускулите, а в следствие на движението се натрупва и мускулна маса. Резултатът е възстановена естествена функция на гръбнака, което подобрява качеството на живот и работоспособността.

Тренажорът дава възможност да се справим със заболявания на гръбначния стълб, като Радикулоневрит, Хронична лумбалгия, Спондилоза, Спондилоартроза, Дискова протрузия, Сколиоза, дори дискова херния и други увреждания на междупрешленни дискове, след направено изследване с Компютърна томография /скенер/, Ядрено-магнитен резонанс или Рентгенографии /рентгенови снимки/.

Курсът на възстановяване с процедури може да лекува дискова херния до 12 мм без лекарства и хирургическа намеса. Процедурата може да се прилага много успешно за сеанси дори на деца и е особено ефективен при много често срещаното гръбначно изкривяване при учениците.

Тренировките с тренажора осигуряват релаксиращ ефект върху гръбнака и освен това са приятни. Една процедура се равнява на 5 км енергично плуване. Много се препоръчва и на професионални спортисти /футболисти, баскетболисти, волейболисти, хандбалисти и др./ за рехабилитация на гръбначния стълб.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Лято 2024
План за възстановяване и устойчивост на България
България и Войната в Украйна
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: